VODITELJKA RTS-A NIJE MOGLA DA SAKRIJE SUZE DOK JE SAOPŠTAVALA OVO U PROGRAMU UŽIVO: "Bili su mi prijatelji"
Gordana Stijačić, Foto: RTS

POTRESNO

VODITELJKA RTS-A NIJE MOGLA DA SAKRIJE SUZE DOK JE SAOPŠTAVALA OVO U PROGRAMU UŽIVO: "Bili su mi prijatelji"

Tada je poginulo 16 radnika RTS-a koji su stradali na svojim radnim mestima

Objavljeno:

U noći između 22. i 23. aprila 1999. godine kada je NATO bombardovao zgradu Javnog servisa poginulo je 16 radnika RTS-a.

Voditeljka Jutarnjeg programa Gordana Stijačić pre dve godine zaplakala je dok je podsećala gledaoce na tužnu godišnjicu.

"Prvi put u istoriji ratovanja pogođena je jedna medijska kuća. Zgrada RTS-a bombardovana je tokom emitovanja vesti, u dva sata i šest minuta, iza ponoći 23. aprila 1999. godine", rekla je ona nakon priloga u kojem su emitovane njihove slike, imena, godine i radna mesta.

"Prošle su 22 godine, ali tuga nije manja. Ne zaboravimo! Svi mi koji pamtimo njihova imena, pamtimo njih... Za nas oni nisu bili samo kolege, nama su bili prijatelji i drugari. Da se nikada nešto slično ne ponovi", rekla je ona gutajući suze.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ RTS Sajt - Zvanični kanal

Tada je poginulo 16 radnika RTS-a koji su stradali na svojim radnim mestima. Ubile su ih bombe NATO-a koji je zgradu RTS-a proglasio za legitiman vojni cilj suprotno svim pravilima i običajima ratovanja, iako su znali da se u njoj svake noći nalazi između 150 i 160 ljudi, civila.

U napadu su poginuli Jelica Munitlak, šminker, Ksenija Banković, video-mikser, Darko Stoimenovski, tehničar u razmeni, Nebojša Stojanović, tehničar u masteru, Dragorad Dragojević, radnik obezbeđenja, Dragan Tasić, električar, Aleksandar Deletić, kamerman, Slaviša Stevanović, tehničar, Siniša Medić, dizajner programa, Ivan Stukalo, tehničar, Dejan Marković, radnik obezbeđenja, Milan Joksimović, radnik obezbeđenja, Branislav Jovanović, tehničar u masteru, Slobodan Jontić, monter, Milovan Janković, precizni mehaničar, i Tomislav Mitrović, režiser programa.

Bonus video:

02:13

AKO RUSIJA ODGOVARA ZA RATNE ZLOČINJE MORAĆE I NATO ZA BOMBARDOVANJE SRBIJE! Eksperti: UN ne bi osnovale specijalni sud ZBOG OVOGA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.