PROGNOZA RHMZ-A ZA PRVU DEKADU FEBRUARA: Danas najtopliji dan u nedelji, JAKE PADAVINE najavljene za OVAJ DATUM!
Padavine u Srbiji, Foto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

vreme u srbiji

PROGNOZA RHMZ-A ZA PRVU DEKADU FEBRUARA: Danas najtopliji dan u nedelji, JAKE PADAVINE najavljene za OVAJ DATUM!

Slabe padavine nas očekuju samo do subote, 4. februara

Objavljeno:

Prvi je februar, a RHMZ navodi da će tokom jutra samo u planinskim predelima istočne Srbije ponegde slab sneg. U prognozi za prvu dekadu februara RHMZ navodi da nas čeka promenljivo vreme sa čestom pojavom kratkotrajne kiše i snega.

Oblačno vreme u Beogradu
Oblačno vreme u Beogradufoto: Beta/Ana Slović

- Danas, 1. februara će biti najtopliji dan u sedmici sa maksimalnom temperaturom od 7 do 12 stepeni. Ujutru oblačno, ponegde uz provejavanje slabog snega. Tokom dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a u drugom delu dana mestimično sa slabom kratkotrajnom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa kratkotrajnim snegom - navodi RHMZ u najnovijoj meteorološkoj najavi od jutros.

Zatim do kraja prve dekade februara umereno do potpuno oblačno i hladnije, povremeno uglavnom sa slabim padavinama, osim u subotu, 4. februara.

Kiša
Kišafoto: Nemanja Nikolić

- Tada se očekuje veća količina padavina uz umeren i jak, povremeno i olujni severozapadni vetar i to u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama. Sneg se mestimično očekuje tokom noći i u jutarnjim satima, dok će tokom dana u nižim predelima padati uglavnom kiša ili susnežica, u brdsko-planinskim predelima sneg, a za vikend, 4. i 5. februara, sneg se očekuje i u nižim predelima južne Srbije - javlja RHMZ.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.