NAJNOVIJA NAJAVA RHMZ: Spremite se za OVAKVO VREME
Foto: Ana Paunković, Privatna arhiva

VREMENSKA PROGNOZA

NAJNOVIJA NAJAVA RHMZ: Spremite se za OVAKVO VREME

U nastavku navode da će sreda biti najtopliji dan u nedelji, te da će temperatura rasti do 13 stepeni Celzijusa

Objavljeno: 23:52h

Republički hidrometeorološki zavod izdao je najavu za predstojeću noć, koja će biti oblačna, ponegde sa kratkotrajnim snegom.

Kako dalje navode na sajtu Zavoda, vreme će u prvoj dekadi februara biti promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, sa čestom pojavom kratkotrajne kiše i snega.

Sneg, Beograd
foto: Stefan Stojanović

"U utorak (31. januara) promenlјivo i vetrovito uz jak, ponegde i olujni severozapadni vetar, a smenu sunčanih i oblačnih intervala pratiće povremena kratkotrajna kiša i susnežica u nizijama, a sneg u brdsko-planinskim predelima. Očekuju se i plјuskovi kiše i snega", dodaju.

U nastavku navode da će sreda biti najtopliji dan u nedelji, te da će temperatura rasti do 13 stepeni Celzijusa.

"Sreda (01.02.) će biti najtopliji dan u sedmici sa maksimalnom temperaturom od 7 do 13 °C - u toku dana će biti suvo, a uslova za mešovite padavine ponovo će biti u toku noći i u četvrtak. U Vojvodini i istočnoj Srbiji duvaće pojačan severozapadni vetar", ističu.

Sneg, Amerika, Snežna mećava u Americi
foto: Andrej Ivanov / AFP / Profimedia

Kako stoji u najavi, koja važi za period do 6. februara, vremenske prilike nalik ovim obeležiće celu prvu dekadu meseca. Dnevne temperature biće nešto niže 0-7°C.

"Severozapadni vetar će ponovo dostizati olujnu jačinu u petak (3. februara), a ukupna količina padavina u nizijama će biti mala, dok se na planinama očekuje dalјe postepeno povećavanje snežnog pokrivača", navode.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.