BESPLATNO ČLANSTVO MITROVČANIMA AKO SE PRIJAVE TOKOM OVA 2 DANA! Biblioteka "Gligorije Vozarović" slavi rođendan
Promo, Foto: Sremska Mitrovica živi

promo

BESPLATNO ČLANSTVO MITROVČANIMA AKO SE PRIJAVE TOKOM OVA 2 DANA! Biblioteka "Gligorije Vozarović" slavi rođendan

Biblioteka danas ima fond od 120 hiljada knjiga i nekoliko odeljena i celina

Objavljeno: 14:24h

Biblioteka “Gligorije Vozarović” u Sremskoj Mitrovici povodom svog rođendana poklanja besplatnu godišnju članarinu za sve one koji se učlane 31. janura i 1. februara. Ovaj ustanova spada među najstarije biblioteke u Srbiji, osnovana 4. februara 1866. kao Srpska građanska čitaonica. Od 1969. godine nosi ime po Gligoriju Vozaroviću, prvom srpskom knjigovescu i izdavaču, rođenom u sremskomitrovačkom selu Ležimir, koji je između ostalog prvi pretpostavio i obeležio mesto spaljivanja moštiju Svetog Save, na mestu danas poznatom kao Crveni krst, ranije zvanom Vozarov krst.

Biblioteka danas ima fond od 120 hiljada knjiga i nekoliko odeljena i celina, a sa velikom pažnjom se obraćaju najmlađim čitaocima, pa je rad Dečjeg odeljenja posebno primećen. Takođe, tu su odeljenja za odrasle, za mlade, naučno odeljenje, zavičajna i matična služba i prelepa gradska čitaonica, mesto mnogih umetničkih događaja u Sremskoj Mitrovici.

Biblioteka “Gligorije Vozarović” godinama unazad ima praksu da povodom svog dana sugrađanima poklanja godišnju članarinu, čija cena se inače nije menjala poslednjih petnaest godina. Takođe, svako dobronameran, ko voli i može da pokloni knjigu, može i to da učini i tako podrži rad ove ustanove. Čitanje je zdravo, lepo i korisno, a među 120 hiljada knjiga, koliko ova Biblioteka čuva, sigurno ima naslova za svačiji ukus.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.