KRŠTENA BEBA ČIJA SE MAJKA BUGARKA NEPLANIRANO PORODILA U NIŠU: Evo koje prelepo SRPSKO CRKVENO IME je dobila!
Krštenje, Foto: Printscreen/RTS

SJAJNA VEST

KRŠTENA BEBA ČIJA SE MAJKA BUGARKA NEPLANIRANO PORODILA U NIŠU: Evo koje prelepo SRPSKO CRKVENO IME je dobila!

Borjana je još u zakonitom braku sa srpskim državljaninom iz Mladenovca od 2019. godine

Objavljeno:

Danas je održano krštenje beba Lena koja je sa majkom Borjana Vodičenska Ostojić (36), bugarskom državljankom, "zarobljena" u Nišu nakon rođenja zbog birokratskih zavrzlama.

- Danas je moj najsrećniji dan u životu - krstili smo ovo malo čeljade zvano Lena, odnosno Dragana. Želim joj svu sreću ovoga sveta - rekla je za "Blic" Dragana Vukadinović po kojoj je dete i dobilo crkveno ime.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

- Ja sam presrećna što smo uspeli danas da krstimo malu Lenu. Želim joj od sveg srca puno sreće. Da nikada ne oseti šta je bol i tuga i da raste zdrava i vesela - rekla je majka devojčice na ovaj srećan dan.

Borjana sa prelepom ćerkicom Lenom od oktobra prošle godine živi u sobi za iznajmljivanje apartmana “Happy star” u Nišu i preživljava zahvaljujući svesrdnoj pomoći vlasnice Dragane Vukadinović i njenih prijateljica koje joj donose hranu, pelene i sve potrepštine bebu.

Borjana je još u zakonitom braku sa srpskim državljaninom iz Mladenovca od 2019. godine, ali sa kojim, kako kaže, nije u kontaktu već nekoliko meseci. On se u bebinoj krštenici navodi kao otac, tako da bez njegove saglasnosti devojčica ne može da dobije pasoš i napusti Srbiju.

Lenina mama je ostala bez novca, pa u iznajmljenoj sobi već dva meseca boravi zahvaljujući dobroj volji Vukadinovićeve, koja sa prijateljicama brine o njoj i bebi.

U pružanje pomoći Bugarki i njenoj bebi uključio se i niški Centar za socijalni rad (CZSR), kao i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju (MBPD), posredstvom kojih će majka I dete preći u Materinski dom u Beogradu, gde će boraviti dok se sudski beba ne poveri Borjani, kako bi mogla i bez saglasnosti supružnika da dobije pasoš za bebu i otputuje u Bugarsku.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.