SRBI OVU NAMIRNICU JEDU KAO POMAHNITALI, A UZROK JE SVIH BOLESTI U TELU: Pogledajte kako se pravi OTROVČINA! VIDEO
Viršle, Foto: Printscreen

prestanite da jedete ovo!

SRBI OVU NAMIRNICU JEDU KAO POMAHNITALI, A UZROK JE SVIH BOLESTI U TELU: Pogledajte kako se pravi OTROVČINA! VIDEO

U nastavku pogledajte kako se prave viršle i kroz šta sve prolaze pre nego što se stave u folijsku ambalažu.

Objavljeno:

Većina ljudi voli da jede viršle, a malo ko razmišlja koliko su nezdrave. Nijedan nutrucionista vam nikada neće preporučiti da jedete viršle.

Pune su soli, nitrata, aditiva, dodataka poput antibiotika i hormona, a mogu da sadrže i bakterije koje su opasne po trudnice. Procenat mesa u viršli nije određen, zavisi od tehnološkog postupka, vrste mesa i cene koja se formira za tržište.

Sam proizvođač izrađuje proizvod po specifikaciji i na osnovu toga navodi procenat mesa. Ipak, da li ste ikada razmišljali kako se prave? U nastavku možete pogledati snimak koji pokazuje ceo proces, a posle kog su mnogi odustali od kupovine i konzumacije viršli.

Sve se odvija u fabrici gde se smesa ubacuje u razne mašine, kvasi, obrađuje i na kraju stavlja u foliju.

1 / 12 Foto: Profimedia

Sam video nosi naslov "Hoće li vas ovo naterati da dvaput porazmislite pre nego što pojedete viršlu?", a mnogi korisnici su odgovorili potvrdno. Dok su jedni pisali da ih nikada više neće jesti, drugi su ostali verni svom ukusu.

Inače, svaka viršla koju ste pojeli u životu, skratila vam je život za više od pola sata, tvrde naučnici sa Univerziteta u Mičigenu koji su objavili rezultate nove studije o dejstvu ishrane na zdravlje i životni vek.

"U proseku smo utvrdili da se 0,45 minuta života izgubi po unetom gramu mesne prerađevine. U hot-dog sendviču imamo 61 gram mesne prerađevine i time dobijamo 27 minuta izgubljenog života. Ali se tu nalaze i so, trans masti, potom polinezasićene masti i vlakna koja ćemo ipak dobiti uz sve sastojke sendviča, i dolazimo do vrednosti od 36 minuta", objasnili su autori studije.

Pogledajte snimak:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.