DA LI SU OVO NAJMANJI LJUBIMCI NA SVETU? Morski majmuni će vas FASCINIRATI, njihova PRIČA je prepuna RADOSTI!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/littlek

espreso ljubimac

DA LI SU OVO NAJMANJI LJUBIMCI NA SVETU? Morski majmuni će vas FASCINIRATI, njihova PRIČA je prepuna RADOSTI!

Čels sada zna kako da se stara o nama i mi smo joj na tome vrlo, vrlo zahvalni

Objavljeno: 15:57h

U ovom izdanju Espreso ljubimca predstavljamo jednog od najmanjih ljubimaca na svetu i njihovu vlasnicu Čels Badžer (Chels Badger)!

Upoznajte Morske majmune!

,,Pozdrav drugari! Mi smo Morski majmuni, i verovatno se ptate- Šta su zaboga Morski majmuni? Dozvolite nam da Vam se predstavimo.

Mi smo stanovnici morskih voda i okeana. Spolja izgledamo pomalo kao škampi. Nismo veći od 0,5 cm. Stalno smo aktivni zbog čega nas često kupuju kao akvarijumske ljubimce.

Odrasli majmuni rastu od 0,5 do 1,5 cm, imaju tri oka i jedanaest pari nogu. Spolja izgledaju kao škampi. Prozirno telo sa atraktivnim narandžastim ivicama. Hemoglobin je prisutan u krvi morskih stanovnika.

Mužjaci imaju dva para reproduktivnih organa, od kojih je jedan antena. Uz njihovu pomoć hvataju ženku tokom parenja i zauzimaju položaj s leđa. U ovom položaju, par može plivati dugo vremena.

Kako je sve počelo?

Postali smo deo života naše vlasnice Čels Badžer sa Novog Zelanda, tokom januara 2020. kada je započela pandemija korona virus. Čels je osetila opadanje energije na svom radnom mestu i poželela je da to promeni.

S obzirom da je osvojila mali akvarijum za Morske majmune na vašaru, odlučila je da ga ponese u kancelariju. To je pomoglo u vraćanju nove nade među zaposlenima i učinilo je atmosferu pozitivnijom.

Nažalost njeni prvi ljubimci su uginuli, što je pomalo rastužilo, ali i navelo da pronađe način kako da ih održi u životu, te je to postala njena misija do današnjeg dana.

1 / 9 Foto: Printscreen/Instagram/littlek

Čels sada zna kako da se stara o nama i mi smo joj na tome vrlo, vrlo zahvalni! Uživa u vremenu provedenom sa nama, dok istražuje sve što nas čini posebnim.

Voli naš razigran duh, a mi obožavamo njenu toplu energiju!

Najbolji smo drugari na svetu."

Pošaljite nam priču i fotografije na ljubimac@espreso.rs, a mi ćemo to rado podeliti sa našim čitaocima.

Bonus video:

09:43

ZAŠTO SE DEŠAVA KOLAPS U AVIONSKOM SAOBRAĆAJU? Stručnjak otkrio da se mnoge kompanije gase TEK ĆE BITI LUDILO

(Espreso/Ana Klikovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.