RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Upaljen crveni meteoalarm, Vojvodina PLIVA U VODI, ova mesta su sledeća na udaru!
Kiša, Foto: Nemanja Nikolić

jako nevreme pogodilo srbiju

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Upaljen crveni meteoalarm, Vojvodina PLIVA U VODI, ova mesta su sledeća na udaru!

Ranije je RHMZ izdao upozorenje za područje Srbije na lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na jak pljusak, grmljavinu i grad za sever Bačke, a na snazi je i crveni meteoalarm.

- Oblačnost s jakim plјuskom, grmlјavinom i gradom sa severa Bačke (oblast Subotica - Kanjiža - Senta) u narednom času premeštaće se ka severu Banata. Istovremeno se jaki plјuskovi sa pojavom grada i jakog vetra očekuju i na jugozapadu Srbije, na širem području Bajine Bašte - stoji na sajtu RHMZ-a.

- Na severu Banata nastavak jakih plјuskova sa grmlјavinom zbog čega je izdat crveni meteoalarm - očekuje se od 30 do 50 mm za 1 h, naročito od Novog Bečeja do Kikinde. U narednom času grad se očekuje i u Bačkoj (Feketić - Vrbas), kao i u zapadnoj Srbiji od Drine do Krupnja.

Kako se vidi na društvenim mrežama, nevreme je već zahvatilo sever zemlje. Sremski Karlovci i Novi Sad su gotovo pod vodom. Kako se vidi, duvao i jak olujni vetar koji je lomio drveće i nosio stvari.

Na Suboticu se sručio grad.

Ranije je RHMZ izdao upozorenje za područje Srbije na lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda.

Posle podne i uveče u Bačkoj, Sremu i brdsko-planinskim predelima očekuje se lokalna pojava jakog pljuska sa gradom, olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme, sa najvećom verovatnoćom na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije, navodi se u upozorenju koje je na snazi do sutra u isto vreme.

U južnom Banatu, Braničevskom okrugu i na istoku Srbije grmljavinski procesi će se intenzivirati krajem dana i tokom noći.

Kako se navodi, u narandžastom meteoalarmu, kada vremenske prilike mogu da budu opasne biće jugoistočna, jugozapadna Srbija i Kosovo i Metohija.

Ostatak zemlje je u žutom meteoalarmu, kada vremenske prilike mogu da budu potencijalno opasne.

Prema izgledima vremena za naredne dane, do 2. jula, nestabilno vreme uz smenu sunčanih intervala i pljuskova sa grmljavinom očekuje se još u nedelju, osim na severozapadu Srbije gde će biti pretežno sunčano.

Narednu sedmicu zatim će obeležiti pretežno sunčano i veoma toplo vreme u svim krajevima, naročito od srede, 29. juna, kada će maksimalne temperature preći 35 stepeni.

Pojava izolovanog pljuska biće moguća samo još u ponedeljak i utorak na istoku Srbije i u planinskim predelima.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.