POČEO PROTEST U BEOGRADU! Demonstranti na Gazeli, blokirana i SLAVIJA, sve stoji(FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

DANAS

POČEO PROTEST U BEOGRADU! Demonstranti na Gazeli, blokirana i SLAVIJA, sve stoji(FOTO)

Na Novom Beogradu, kod kružnih tokova i mostova formirane su velike kolone automobila u oba pravca i vozači su postali već nervozni

Objavljeno: 14:47h

Protestno okupljanje više ekoloških udruženja i njihovih istomišljenika počelo je u Beogradu. Blokiran je autoput, Gazela i Brankov most, kao Pupinov i Pančevački most, i Slavija.

Demonstranti su viđeni da blokiraju raskrsnice novom metodom – permanentnim prelaženjem pešačkog prelaza.

Grupa demonstranata navodno je kamenovala autobus koji saobraća na relaciji Obrenovac - Železnik.

Na Novom Beogradu, kod kružnih tokova i mostova formirane su velike kolone automobila u oba pravca i vozači su postali već nervozni.

Na autoputu kod Bubanj Potoka oko 14 časova saobraćaj se odvija nesmetano, javlja Tanjug.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

U Novom Sadu je oko 14 časova počela blokada mosta Slobode, koji spaja Novi Sad i Sremsku Kamenicu, sa novosadske strane.

U Valjevu skup koji je predviđen da se realizuje bez blokade soabraćaja u 14 časova u organizaciji narodnog pokreta "Marš s Kolubare" nije ni započeo jer je u isto vreme grupa od oko 200 građana blokirala saobraćajnicu Valjevo-Beograd.

Trenutno je saobraćaj blokiran na oko 500 metara kod saobraćajnice Valjevo-Lajkovac, kod prodavnice Europrom u Popučkama. Na licu mesta su jake policijske snage.

Organizatori zovu na mirne blokade puteva. Podsetimo, protesti su počeli prošle sedmice kao protest protiv dva zakona koji, prema mišljenju aktivista, utiru put za poduhvat Rio Tinta u dolini Jadra.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

U prestonici se gužve očekuju na nekoliko lokacija u glavnom gradu, zbog čega je već sada primetno veće prisustvo pripadnika policije. Kako je najavljeno, u Beogradu će biti blokiran ili usporen saobraćaj na celom potezu autoputa kroz prestonicu, od Bubanj Potoka do Aerodroma, ali i na većim kružnim tokovima poput Slavije, Autokomande i kod opštine Novi Beograd.

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je ponovilo u saopštenju da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i održavanje neprijavljenih skupova.

Osim u Beogradu, protesti se održavaju na još 53 lokacije.

1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.