STANARKA IZ VIDOVDANSKE POKRADENE STVARI NAŠLA NA KALENIĆ PIJACI: Zorica pronašla svoje KNJIGE, ĆILIM, ŠUBARU! FOTO
Vidovdanaska ulica, Foto: Privatna arhiva

ne znaju za boga

STANARKA IZ VIDOVDANSKE POKRADENE STVARI NAŠLA NA KALENIĆ PIJACI: Zorica pronašla svoje KNJIGE, ĆILIM, ŠUBARU! FOTO

Lopovi su ušli čak i u prostoriju koja se obrušava, a kako naša sagovornica kaže, odatle su joj uzeli najdragocenije stvari

Objavljeno: 16:07h

Stanari zgrade u Vidovdanskoj 2a na Vračaru koja se urušila 16. jula ove godine naišli su na novi problem. Naime, u noći između petka i subote, svi stanovi su obijeni.

Stanari su letos molili da uđu u svoje stanove i iznesu svoje stvari, nameštaj, ali im zbog njihove bezbednosti to nije bilo dozvoljeno. Odobreno im je bilo samo da uzmu najosnovnije stvari, što su oni i uradili, nakon toga, zgrada je ponovo zapečaćena i nju je obezbeđivala policija.

Merdevine koje su lopovi postavili
Merdevine koje su lopovi postavilifoto: Privatna arhiva

Međutim, četiri meseca kasnije, razbojnici su u toku noći provalili u zgradu i pokupili mnoge dragocenosti iz stanova.

Vidovdanska
foto: Privatna arhiva

Kontaktirali smo stanarku Zoricu Stanimirović koja je primetno potrešena, ali je smogla snage da za portal Espreso kratko objasni šta je zatekla u svom stanu.

Naime, ona je nakon što je videla da je pokradena, otila do Kalenić pijace gde je pronašla neke od svojih stvari.

Na jednoj tezgi je bio moj ćilim i šubara, na drugoj paket sa čašama, knjige kojih smo imali hiljade, ceo koplet Vuka Karadžića je tamo. Pronašli smo i komšinicine lekove na jednoj od tezgi, ma strašno. Kada smo im rekli da su to naše stvari, odmah su skočili na nas da ih napadamo na nacionalnoj osnovi, rekli su da dokažemo da su to naše stvari. Pozvali smo i policiju, naše stvari su nama vraćene, ali to je samo deo stvari koje smo pronašli na pijaci, a šta ćemo sa ostalim? - pokušava da objasni Zorica.

Ćilim koji je Zorica pronašla na pijaci
Ćilim koji je Zorica pronašla na pijacifoto: Privatna arhiva

Lopovi su ušli čak i u prostoriju koja se obrušava, a kako naša sagovornica kaže, odatle su joj uzeli najdragocenije stvari.

- Ja sam u svom stanu zatekla haos, to je kao da je uragan prošao kroz stan. Uzela sam ikonu Svete Petke koja je sa Hilandara, par fotografija, uspomena i to je sve. Stan je za plakanje, ono je strašno koliko je uništen, pola stvari je pokradeno, pola po podu razbacano. Užasan je osećaj kada uđete u sopstveni stan u koji ste sami ulagali godinama pa gazite peko nečega što ste imali, sve su nam uzeli. Radijatori su poskidani, oni su ušli u moju sobu koja je obrušena, čak i tamo su ušli i sve ispreturali. Ovo je ta soba koja visi, do spoljnog zida su ušli. Iz nje mi je nestalo nešto najdragocenije, izmeđuostalog, filmovi na kojima je moje preminulo dete - priča ona.

Soba iz koje su pokradeni filmovi sa preminulim detetom
Soba iz koje su pokradeni filmovi sa preminulim detetomfoto: Privatna arhiva

Stanari su prijavili policiji pljačku, a obratili su se i Goranu Vesiću za pomoć.

- Van sebe smo svi, prijavili smo policiji odmah čim smo zatekli obijenu zgradu, niko od komšija ništa nije čuo ni video. Pošto je zgrada i dalje zapešaćena i nije bezbedna da se u nju uđe, policija nije ulazila. Poslali smo sve fotografije gospodinu Darku Glavašu sekretaru za vanredne situacije, a poslali smo i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću. Još uvek nismo dobili nikakav odgovor, čekamo da vidimo šta će od ovoga biti - završava Zorica.

1 / 8 Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, pred prvim osnovnim javnim tužilaštvom je 23. septembra saslušan još jedan investitor osumnjičen za urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici koji se branio ćutanjem.

Saslušanje osumnjičenog investitora radova B. S. i izvođača radova održano je 2. septembra. Kako je investitor tada tvrdio "nije kriv i naveo je da je radio sve po propisima", kao i da je imao angažovane izvođače radova, ali na pitanja nije hteo da odgovara. Izvođač koji je pred tužiocem bio početkom septembra istakao je da je bio u pregovorima za posao, ali da nije izvodio radove.

U daljem toku postupka tužilaštvo će dati nalog za građevinsko-tehničko veštačenje, ispitaće oštećene i svedoke i sprovesti sve druge dokazne radnje, nakon čega će doneti odluku o daljem toku postupka. Tužilaštvo je ranije ocenilo da temeljna jama nije bila propisno obezbeđena, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

(Espreso/Dijana Spasov)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.