DANAS ZATVOREN CENTAR BEOGRADA: Održavaju se PEŠAČKA NEDELJA I BICIKLIJADA, promenjene i LINIJE gradskog saobraćaja
Ilustracija, Foto: Vladimir Šporčić

VAŽNO

DANAS ZATVOREN CENTAR BEOGRADA: Održavaju se PEŠAČKA NEDELJA I BICIKLIJADA, promenjene i LINIJE gradskog saobraćaja

Tokom trajanja "Pešačke nedelje", saobraćaj će biti zatvoren od Trga Republike do Trga Slavija od 7 do 17 časova

Objavljeno: 07:58h

Povodom obeležavanja kampanje Evropske nedelje mobilnosti koja se ove godine održava od 16. do 22. septembra, danas će u Beogradu biti organizovane "Pešačka nedelja" i "Biciklijada".

"Pešačka nedelja" će se održati od 10 do 15 časova, tokom koje će najmlađi građani imati priliku da učestvuju kulturno-edukativnom programu, a stariji da iskoriste usluge besplatnog servisa za popravku bicikala, na štandu Biciklističkog saveza Srbije na Terazijama.

Kod Palate "Albanija" biće organizovane ekološke radionice za decu, na temu važnosti korišćenja bicikala i ostalih vidova ekološkog prevoza, sa početkom u 10 časova, prenosi Beoinfo.

Na bini koja će biti postavljena kod Palate "Albanija", biće organizovana i svečana dodela nagrada pobednicima nagradnog fotokonkursa "Održiva mobilnost za zdraviji život", sa početkom u 12 časova, a nakon dodele biće održana i dečija pozorišna predstava "Cvrčak i mrav" u oprganizaciji Dečijeg kulturnog centra Beograda.

Tokom trajanja "Pešačke nedelje", saobraćaj će biti zatvoren od Trga Republike do Trga Slavija od 7 do 17 časova.

"Biciklijada" će biti organizovana od 11 do 12 časova na biciklističkoj stazi kod Sportskog centra "25. maj" gde će učesnici manifestacije takodje imati mogućnost da besplatno poprave svoje bicikle od 10 do 13 časova.

Linije JGP-a će saobraćati na sledeći način:

- Trolejbuska linije br. 29 se privremeno skraćuje do Trga Slavija i nosiće oznaku 29L;

- Vozila sa linija broj 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linija E2 će saobraćati delimično izmenjenom trasom: Francuska, Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Аleksandra i dalje redovnim trasama;

- Vozila sa linije broj 31 će saobraćati delimično izmenjenom trasom: Studentski trg, Vasina, Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Аleksandra, Kneza Miloša, Nemanjina, Trg Slavija i dalje redovnom trasom;

- Autobusi sa linije broj 27 će, u smeru ka Trgu Republike, saobraćati delimično izmenjenom trasom: Bulevar kralja Аleksandra, Dečanska, Makedonska, Trg republike do terminusa;

- Minibus linija broj E9 će u oba smera umesto preko Terazija saobraćati od Trga Slavija ulicama Beogradska, Bulevar kralja Аleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Makedonska, Trg republike, i dalje redovno;

- Linija br. 22А neće saobraćati celodnevno.

Građani će imati priliku da učestvuju u bogatom kulturno - edukativnom programu za najmlađe.

Posetioci će imati priliku da iskoriste usluge i besplatnog servisa za popravku bicikala na štandu Biciklističkog saveza Srbije, na Terazijama.

Kod Palate „Albanija” biće organizovane ekološke radionice za decu, na temu važnosti korišćenja bicikala i ostalih vidova ekološkog prevoza, sa početkom u 10 časova.

Na bini koja će biti postavljena kod Palate „Albanija”, biće organizovana i svečana dodela nagrada pobednicima nagradnog fotokonkursa „Održiva mobilnost za zdraviji život”, sa početkom u 12 časova, a nakon dodele biće upriličena i dečija pozorišna predstava „Cvrčak i mrav” u oprganizaciji Dečijeg kulturnog centra Beograda.

U okviru izvođenja radova na rekonstrukciji, modernizaciji i izgradnji dvokolosečne pruge Beograd centar – Stara Pazova, planirano je zatvaranje levog koloseka između stanica Zemunsko polje – Batajnica u nedelju, 19. septembra, od 18 do 22 časa. Podsećamo, zbog radova na pruzi još važi redukcija od 10 do 14 sati.

Vozovi iz sistema BG voza neće saobraćati na delu relacije Zemun–Batajnica–Zemun. U ovom periodu vozovi na relaciji Batajnica–Ovča–Batajnica saobraćaju na relaciji Ovča–Zemun–Ovča, a izostaju na relaciji Batajnica–Zemun–Batajnica.

Voz koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (16.30) – Batajnica (17.47), saobraća na relaciji Ovča–Zemun, a izostaje na relaciji Zemun–Batajnica.

Voz koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (17.10) – Batajnica (18.14), saobraća na relaciji Ovča–Zemun, a izostaje na relaciji Zemun–Batajnica.

Voz koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (18.43) – Batajnica (19.47), saobraća na relaciji Ovča–Zemun, a izostaje na relaciji Zemun–Batajnica.

Voz koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (19.10) – Batajnica (20.14), saobraća na relaciji Ovča–Zemun, a izostaje na relaciji Zemun–Batajnica.

Voz koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (20.10) – Batajnica (21.09), saobraća na relaciji Ovča–Zemun, a izostaje na relaciji Zemun–Batajnica.

Voz ne saobraća na celom prevoznom putu Batajnica (18.19) – Zemun (18.36).

Voz ne saobraća na celom prevoznom putu Batajnica (18.32) – Zemun (18.49).

Voz koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (18.50) – Ovča (19.49), izostaje na relaciji Batajnica–Zemun, a saobraća na relaciji Zemun–Ovča.

Voz ne saobraća na celom prevoznom putu Batajnica (20.16) – Zemun (20.33).

Voz ne saobraća na celom prevoznom putu Batajnica (20.31) – Zemun (20.48).

Voz ne saobraća na celom prevoznom putu Batajnica (21.38) – Zemun (21.55).

Ostali vozovi iz sistema BG voza saobraćaju po predviđenom redu vožnje i izmenama koje su na snazi.

Bonus video:

04:50

ADRENALIN NA VRHUNCU TOKOM LETA MOTORNIM ZMAJEM! Aero-klub u Ćupriji vam pruža NEPONOVLJIV DOŽIVLJAJ!

(Espreso/Beta/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.