LAŽNI RADNICI VODOVODA ZOVU GRAĐANE, PA ULAZE U STANOVE! Nikako ih ne puštajte u kuću ako vam nude OVO!
Kucanje na vrata, Foto: Profimedia

oprez!

LAŽNI RADNICI VODOVODA ZOVU GRAĐANE, PA ULAZE U STANOVE! Nikako ih ne puštajte u kuću ako vam nude OVO!

Iz javnog preduzeća upozoravaju sugrađane da takve osobe ne puštaju u stanove, niti da kontaktiraju sa njima

Objavljeno:

Ovih dana, zvonili su fiksni telefoni pojedinih beogradskih porodica, a sa druge strane žice bili su prevaranti, lažno se predstavljajući da su radnici "Beogradskog vodovoda i kanalizacije", najavljujući dolazak kako bi "proverili" kvalitet vode iz česama.

Po uzimanju uzoraka vode i pomoću hemijskih sredstava pokazivali su građanima kako je voda neispravna, a potom nudili razne uređaje za filtraciju vode, koji koštaju više stotina evra. Iz ovog javnog preduzeća upozoravaju sugrađane da takve osobe ne puštaju u stanove, niti da kontaktiraju sa njima.

"Takođe, apelujemo na građane da ne nasedaju na ovakve dezinformacije, da ne troše novac bez potrebe, jer je voda iz prestoničkog vodovoda sanitarno-higijenski u potpunosti ispravna i nije joj potrebna dodatna filtracija", objašnjavaju u ovom gradskom preduzeću. Naše stručne službe zadužene za kvalitet vode odgovorno poručuju Beograđanima da je naša česmovača potpuno bezbedna za piće i pogodna za svakodnevnu upotrebu.

Voda
Vodafoto: Oleksii Akhrimenko / Panthermedia / Profimedia

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" održava isključivo uličnu mrežu i radnici ovog preduzeća intervenišu po stanovima. "Uzorkovanje vode se vrši isključivo po prijavi građana i u dogovoru sa njima. Takođe, radnici našeg preduzeća uvek imaju vidno obeležene službene uniforme, legitimacije i koriste vozila sa znakom JKP BVK", dodaju nadležni.

Kontrola kvaliteta vode za piće u vodovodu glavnog grada je višestepena i veoma rigorozna. Prvi stepen provere tokom 24 sata, gde se vrše analize osnovnih fizičko-hemijskih i bioloških parametara. "Drugi nivo kontrole vrši se u Službi sanitarne kontrole vode JKP BVK gde se rade fizičko-hemijska, mikrobiološka i biološka ispitivanja kvaliteta vode. Treći stepen javnozdravstvene provere vode se obavlja u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd", zaključuju u "Beogradskom vodovodu".

Bonus video:

04:15

OPREZ! KUPCI STANOVA SVE VIŠE ŽRTVE PREVARA! Advokat: Najveći rizik nose stanovi u izgradnji, A ZAŠTITA JE MOGUĆA NA OVAJ NAČIN

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.