POGREBNE USLUGE IMAJU VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE KOJI SUTRA IDU NA GROBLJE! Obratite pažnju
Groblje / Ilustracija, Foto: Foto: Kurir/Ana Paunković

ZADUŠNICE

POGREBNE USLUGE IMAJU VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE KOJI SUTRA IDU NA GROBLJE! Obratite pažnju

Na groblja u nadležnosti JKP-a "Pogrebne usluge" Beograd sutra neće biti dopušten ulaz motornim vozilima od 7 do 15.30 časova

Objavljeno:

Na groblja u nadležnosti JKP-a "Pogrebne usluge" Beograd sutra neće biti dopušten ulaz motornim vozilima od 7 do 15.30 časova.

Javno komunalno preduzeće "Pogrebne usluge" Beograd apeluje na građane da za odlazak na groblje na Zadušnice, 3. juna, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz.

U subotu, 3. juna, neće biti dopušten ulaz motornim vozilima na groblja u nadležnosti JKP-a "Pogrebne usluge" Beograd od 7 do 15.30 časova. Kapije grobalja za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15.30 časova.

Na Novom, Centralnom, Zemunskom, Topčiderskom, Banjičkom i Starom bežanijskom groblju je na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile na Zadušnice.

Narednog dana, u nedelju, 4. juna, kapije grobalja za ulaz motornih vozila biće otvorene od 7 do 19 časova, osim na Novom, Centralnom, Zemunskom, Topčiderskom, Banjičkom i Starom bežanijskom groblju.

Novo groblje
Novo grobljefoto: Dragana Udovičić

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači i Novoj Bežaniji obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom koja će ih prevoziti besplatno. Organizovani prevoz na Zadušnice saobraćaće u određenim intervalima, od 7 do 15 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.

Na Novom, Centralom i groblju Zbeg, u subotu, 3. juna, biće organizovan prevoz službenim automobilima preduzeća od 7 do 15 časova, navodi se u saopštenju JKP-a "Pogrebne usluge".

Iz ovog komunalnog preduzeća takođe apeluju na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike.

Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, tako da bi u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska na njih moglo doći do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica.

Posebno se skreće pažnja roditeljima sa malom decom da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju od njih prilikom posete groblju. Na groblju je zabranjen pristup deci mlađoj od deset godina bez pratnje odraslog lica.

Mole se posetioci, ukoliko uoče opasnost od pada spomenika, da o tome obaveste Upravu groblja.

Bonus video:

00:48

DOSAD NEVIĐENO! OSKRNAVLJENO GROBLJE JEVREJA U BEOGRADU! Ekspert šokirao: Kukasti krst može da bude delo samo NJIH!

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.