DA LI ĆE NAM NOVEMBARSKI RAČUNI ZA GREJANJE BITI PREPOLOVLJENI? Danas konačna odluka!
Grejanje, Foto: Profimedia

VAŽNO

DA LI ĆE NAM NOVEMBARSKI RAČUNI ZA GREJANJE BITI PREPOLOVLJENI? Danas konačna odluka!

ena grejanja iznosi 119,39 dinara sa PDV po kvadratu

Objavljeno:

Ukoliko prestonički odbornici aminuju Predlog zaključka kojim se Sekretarijat za energetiku obavezuje da napravi odluku o umanjenju "Infostana" za 59,68 dinara po kvadratu grejne površine, Beograđanima bi narednog meseca mogli stići "prepolovljeni" iznosi na računima. I to zbog pomeranja početka tople sezone sa 15. oktobra na 1. novembar.

Preporuka gradskog ombudsmana

Cena grejanja iznosi 119,39 dinara sa PDV po kvadratu, što znači da vlasnik stana od 40 kvadrata mesečno ovu stavku plaća oko 4.770 dinara. Ukoliko se usvoji odluka da se za ovaj mesec obračuna sa 59,71 dinar po kvadratu, novembarski račun za dom od 40 kvadrata iznosio bi oko 2.380 dinara, oko 50 odsto niže. To je bila i preporuka gradskog ombudsmana, na čiju adresu je stiglo 28 žalbi građana i udruženja.

1 / 3 Foto: Printscreen

Ukoliko Beograđani zaista dobiju umanjene račune za grejanje zbog "kašnjenja" od 15 dana, pitanje je kako će to uticati na kasnije obračune. Kada je objavljeno da će topla sezona u Beogradu biti pomerena gradonačelnik Šapić je, odgovarajući na pitanja da li će zbog toga "Infostan" biti jeftiniji, rekao "da nije rešenje da se računi umanje za par procenata jer bi, kad cena gasa postane tržišna oni mogli da skoče i po nekoliko puta više".

Strategija stanovanja

Osim o smanjenju cene grejanja, glasaće se i za Predlog zaključka kojim se Sekretarijat za imovinske i pravne poslove, Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, Sekretarijat za finansije, Sekretarijat za socijalnu zaštitu i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda obavezuju da naprave odluku o izradi stambene strategije za društveno odgovorno stanovanje Grada sa akcionim planom 2023-2033, do kraja ove godine.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.