ZORAN IZ BEOGRADA TVRDI DA SU GA OVAKO PREVARILI VODOINSTALATERI: Uzeli mu 140.000 dinara, a onda HAOS (FOTO)
Zoran Filipović, Foto: TV Prva prinscreen

STRAŠNO!

ZORAN IZ BEOGRADA TVRDI DA SU GA OVAKO PREVARILI VODOINSTALATERI: Uzeli mu 140.000 dinara, a onda HAOS (FOTO)

Zoran Filipović kaže da je firmu našao na internetu, da su registrovani u APR-u i Narodnoj banci Srbije

Objavljeno: 14:07h

Rutinsko renoviranje kupatila za Beograđanina Zorana Filipovića postalo je prava noćna mora, kada je firmi koja se bavi izvođenjem radova uplatio 140.000 dinara, a za to je, kako tvrdi, dobio razlupano kupatilo.

Filipović se požalio tvrdeći da su ga vodoinstalateri prevarili.

- Sve su prihvatili dok nisu uzeli avans. Konkretno, bila je tu gomila šuta, koje sam o svom trošku morao da odnesem zbog komšija i ovo je izgledalo mnogo gore nego sad - priča nesrećni čovek za "Prvu televizijiu" .

Zoran Filipović kaže da je firmu našao na internetu, da su registrovani u APR-u i Narodnoj banci Srbije, i da zato nije očekivao ovakav sled događaja.

- Dao sam im ukupno 70.000 kao 50 odsto za izvođenje radova i nakon nedelju dana još 71.000 da oni uzmu sanitarije i da sve to montiraju. Znači ukupno 141.000. Trebalo je na kraju da im isplatim još 70.000. I već prvog dana su počeli da odlažu i pomeraju - tvrdi Filipović.

Zoran Filipović
foto: TV Prva prinscreen

Prema njegovim rečima, pomeranje se nastavljalo iz dana u dan.

- Nakon dva dana pomerili su za još jedan dan, pa su nakon tri dana rekli za još jedan dan. Nešto dođu, malo rade. Video sam da su neki i pijani. Malo nabacaju maler pa odu. Po ceo dan čekaju materijal - tvrdi Filipović.

I pored svega, kupatilo je ostalo u istom stanju.

- To je sve izlupano, počeli su da rade i neku hidroizolaciju, čak ni pripremu nisu uradili. Ovde je bila jedna velika rupa, a majstor koji je evidentno bio pijan, nabacao je stiropor kako bi zapušio rupu - kaže Filipović, koji do danas nije dobio svoje kupatilo.

Zoran se odlučio na prekid saradnje, a kako nije mogao da se dogovori sa firmom, odlučio je da pravdu potraži na sudu.

- Za početak sam tražio da mi vrate taj deo za sanitarije i da obračunaju ovo ostalo. Kada sam ja video da oni ne žele da daju ništa, već samo izmišljaju nešto, tražio sam da mi vrate celokupan iznos. Nijedan majstor sada ne želi da preuzme odgovornost i završi započete radove - ističe Filipović.

Advokat Vojin Šanjević kaže da je najvažnije pogledati ugovor da se vidi šta je ugovoreno.

- Jako je važno da svi znaju da, ako dođu na sud, ako ikada budu u sličnoj situaciji važno je da imaju sve dokaze blagovremeno pripremljene. Često se dešava da iako je neko upravu izgubi slućaj, jefr nije imao dovoljno dokaza. To mođe trajati do 3 godine - rekao je advokat.

Iz firme su na adresu "Prve" poslali odgovor "da su se radovi prekinuti na zahtev Zorana Filipovića, koji je bio nezadovoljan izvođenjem radova", i prema njihovim rečima, savetovan od strane komšija i bivših zaposlenih u toj firmi. Oni tvrde da je sve urađeno do 70 odsto, ali zbog slobodne procene i konstantnog nezadovoljstva nije stiglo da se kupatilo završi. Napominju da je "odbijao svaku komunikaciju" i da želi samo preko pravnih struktura da komunicira.

U ovom slučaju Zoran Filipović nije usamljen. Redakciji Prve javlja još ljudi koji tvrde da im se desilo isto što i Zoranu i da su dokumenta za postupak protiv firme sakupljena.

(Espreso / Blic /Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.