TRAVAR MOMČILO ANTONIJEVIĆ OTKRIO KOJA BILJKA POMAŽE KOD KOŽNIH BOLESTI: Deluje na sve živo
Momčilo Antonijević, Foto: Printscreen/Youtube

KAKAV RECEPT!

TRAVAR MOMČILO ANTONIJEVIĆ OTKRIO KOJA BILJKA POMAŽE KOD KOŽNIH BOLESTI: Deluje na sve živo

Naš najpoznatiji travar Momčilo Antonijević kaže da biljka divlja dan i noć može da pomogne ljudima koji pate od ekcema i kožnih bolesti.

Objavljeno: 13:36h

Već je poznato da je priroda riznica biljaka koje mogu da nam olakšaju razne tegobe, a travar Momčilo Antonijević kaže da je biljka divlja dan i noć posebno dobra za decu koju muči ekcem.

- Deluje blagotvorno na disajne organe, pomaže kod bronhitisa, kao i kod drugih kožih oboljenja kao što su akne. Sadrži silicijum, pa se zbog toga preporučuje svima koji imaju loše kvalitet noktiju, trepavica i kose - objasnio je Momčilo na svom Instagram profilu.

Momčilo Antonijević
foto: Printscreen/Youtube/ Bio-Teo Centar

On objašnjava da pored čaja od divlje dan i noć, melem od nevena i ulje od noćurka može da pomogne onima koji pate od ekcema.

Čajna mešavina koja može da pomogne kod ekcema:

Divlja dan i noć 100 gr

Majčina dušica 50 gr

Maslačak koren 50 gr

Razgon 50 gr

Sve biljke pomešajte, pa 3 supene kašike prelijte sa 750 ml ključale vode, poklopite i ostavite da odstoji pola sata. Procedite i popijte u toku dana.

Momčilo objašnjava da cvetići ove biljke mogu da se kandiraju tako što se četkicom, premazuju blago umućenim belancetom sa malo šećera u prahu, pa se posipaju šećerom i suše.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.