Otvorena prvi put NAKON 500 GODINA: Grobnica Isusa Hrista VODI KA NOVOM OTKRIĆU! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters / Amir Cohen

najnovije otkriće

Otvorena prvi put NAKON 500 GODINA: Grobnica Isusa Hrista VODI KA NOVOM OTKRIĆU! (FOTO) (VIDEO)

Tokom vekova, Crkva Svetog Groba u Jerusalimu uništavana je i obnovljena toliko puta da eksperti više nisu bili sigurni da li se grobnica nalazi na istom mestu i šta bi mogla da sadrži
Objavljeno: 12:18h

Grobnica za koju se veruje da je u njoj sahranjen Isus Hrist otvorena je prvi put nakon nekoliko vekova, a najnovije otkriće ima veze sa rimskim carom Konstantinom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Decenijama unazad, arheolozi i teolozi su diskutovali o tome da li je Hram Vaskrsenja Hristovog u Jerusalimu zaista mesto gde je Isus Hrist sahranjen i vasrksnuo, piše Independent.

foto: AP / Ariel Schalit

Grobnica je od XVI veka sakrivena iza mermerne ploče kako bi sprečila posetioce da kradu relikte. Proteklih vekova, poznata crkva je uništavana i obnavljana toliko puta da eksperti nisu bili sigurni više da li je grobnica pomerena i šta bi mogla da sadrži.

Podizanjem mermerne ploče prvi put nakon 500 godina, naučnici su otkrili udubljenje od krečnjačkog kamena u koje je bilo položeno Hristovo telo. Osim toga, otkrivena je i druga ploča od sivog mermera sa ugraviranim krstom koji su pretpostavlja se urezali krstaši u XII veku.

A photo posted by Anna Rosen (@annawoodwinds) on

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.