OTVORILI MRTVAČKI SANDUK, PA OSTALI U STANJU ŠOKA: Nisu mogli da veruju kad su videli ŠTA JE IZAŠLO IZ NJEGA, HOROR
Kovčeg, Foto: Nebojša Mandić

UŽAS

OTVORILI MRTVAČKI SANDUK, PA OSTALI U STANJU ŠOKA: Nisu mogli da veruju kad su videli ŠTA JE IZAŠLO IZ NJEGA, HOROR

Incident se dogodio 26. oktobra 2021. i Blad, kome preti do pet godina iza rešetaka, je od tada ostao u pritvoru

Objavljeno:

Amerikanac iz Teksasa, priznao je krijumčarenje migranata preko granice sa Meksikom nakon što je granična policija osujetila njegov plan da preveze dvojicu “klijenata” u mrtvačkom sanduku. Zakari Tejlor Blad uhvaćen je na kontrolnom punktu kod gradića Falfurijasa, oko 112 kilometara severno od granice.

Službenike je dočekao bizaran prizor kovčega umotanih u američku zastavu u zadnjem delu kombija. On je rekao da tobože nosi “mrtvog mornara” do njegovog poslednjeg počivališta. Verodostojnosti njegove priče nije pomoglo što je na vidno oronuli sanduk selotejpom zalepio zastavu.

Nakon kratkog pregleda kovčega, agenti su otkrili dva ilegalna migranta nagurana unutra, navodi se u saopštenju američkog Ministarstva pravde u utorak. Jedan od njih je rekao zvaničnicima da je platio čak 6.000 dolara krijumčaru da prošvercuje njega i njegovog rođaka u SAD i da je Blad samo jedan član uigrane ekipe. Migrantima su najpre pomogli da pređu reku, a zatim im je na parkingu predstavljen Blad, koji je rekao da uđu u kovčeg radi duge vožnju na sever.

Incident se dogodio 26. oktobra 2021. i Blad, kome preti do pet godina iza rešetaka, je od tada ostao u pritvoru. On će se pojaviti pred sudom na izricanju presude 11. maja.

Savezna država Teksas se inače bori da zaustavi rekordni priliv migranata iz Meksika. Guverner Greg Abot pokrenuo je sopstveni program kontrole granice, optužujući Bajdenovu administraciju da ne čini dovoljno da sprovede zakon. Operaciju “Lone Star” (Usamljena zvezda), koju je pokrenuo guverner kako bi zaustavio ilegalnu trgovinu ljudima, sud je ranije ovog meseca proglasio neustavnom.

(Espreso / RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.