PODELIO VIŠE OD 900 OTKAZA PREKO ZOOMA: Radnike nazivao "glupim delfinima", ostali bez posla tik pred praznike!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ŠOKANTNO!

PODELIO VIŠE OD 900 OTKAZA PREKO ZOOMA: Radnike nazivao "glupim delfinima", ostali bez posla tik pred praznike!

Osim što se radi o velikom broju radnika koji su tik pred praznike ostali bez posla, cela ova situacija je posebno zanimljiva zbog načina na koji se ovaj direktor odlučio na podelu otkaza

Objavljeno:

Izvršni direktor hipotekarne firme Better.com Višal Garg objavio je da ta kompanija otpušta oko devet odsto svojih radnika, odnosno više od 900 ljudi.

Osim što se radi o velikom broju radnika koji su tik pred praznike ostali bez posla, cela ova situacija je posebno zanimljiva zbog načina na koji se ovaj direktor odlučio na podelu otkaza.

Naime, Garg je svoje radnike o otkazu obavestio na Zoom webinaru.

"Ako ste na ovom pozivu, deo ste nesrećne grupe koja je otpuštena", rekao je Garg, prenosi CNN Biznis. Radnicima je rekao i da njihov "radni odnos završava ovde" te dodao da mogu da očekuju imejl o beneficijama i otpremninama.

Zaposlene optužio da kradu i rade samo 2 sata dnevno

"Potreba za otpuštanjem je mučna, posebno u ovo doba godine", rekao je finansijski direktor Kevin Rajan američkim medijima, dodajući da su ih "bilans i smanjena i ciljana radna snaga naterali na napad na radikalno rastuće tržište vlasništva nad kućama".

Garg je kao razlog otpuštanja radnika naveo efikasnost, performanse i produktivnost. Fortune je kasnije izvestio da je Garg optužio zaposlene da "kradu" od svojih kolega i kupaca jer su neproduktivni i rade samo dva sata dnevno. "Ovo je drugi put u karijeri da ovo radim i ne želim to da činim. Zadnji put kad sam to učinio, plakao sam", rekao je Garg.

Garg je i pre bio uključen u kontroverze, o čemu svedoči i imejl koji je poslao osoblju do kojeg je došao Forbs u kojem navodi da su "prokleto spori" te ih naziva "glupim delfinima".

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.