BESMRTNOST POSTOJI: Rusi smislili kako da živite ZAUVEK! Ali to košta...šta mislite, koliko? (VIDEO)
Foto: Printscreen / dailymotion

šta sve neće smisliti...

BESMRTNOST POSTOJI: Rusi smislili kako da živite ZAUVEK! Ali to košta...šta mislite, koliko? (VIDEO)

Laboratorij u Moskvi nudi posebne usluge...
Objavljeno:

Jedini znak da se ovde nalazi kriogenička kompanija je na prozoru - posuda od nerđajućeg čelika otprilike veličine lonca. Koristi se za transport mozga te se stavlja u veću posudu punjenu tečnim azotom. Mozak tako može biti očuvan dok nauka ne reši neke probleme. Prvi je kako popraviti štetu od zamrzavanja, drugi je kako doći do podataka u mozgu i opet sve to oživeti - ili u drugom mozgu ili učitati u kompjuter, piše Još Den za "Bloomberg Businessweek".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ured izgleda kao mali stan, a to i jeste - dom osnivača KrioRusa, Danila Medvedeva i Valerije Pride.

Medvedev sedi pred kompjuterom i pokušava da dogovori transport mozga iz Španije u Rusiju.

''Glavna je stvar to što na niskoj temperaturi prestaju molekularna i atomska aktivnost, tako da vrijeme u biti stane'', kaže Medvedev.

Najbolji način za krio-očuvanje je zamena sve vode u telu s hemikalijom koja pretvara tkivo u staklo kad se smrzne. Proces se zove vitrifikacija te ima jednu manu - niko ne zna kako ga obrnuti. Medvedev kaže kako to nije bitno i da je glavna stvar da zamrzavanje ne uništava informacije. Kasnije će otkriti i shvatiti kako preokrenuti postupak.

Očuvanje zavisi od situacije. Medvedev kaže da možete imati najbolju tehnologiju, ali ako nije dostupna u, na primer Barseloni, ne pomaže vam previše.

Sve je to u stvari nagađanje. Kriogenika je prvi put predložena u 1960-ima. 1969. godine zamrznut je prvi čovek. Dve najpoznatije kompanije za kriogeniku su Alcor Life Extension Foundation te Cryonics Institute. KrioRus je jedina kompanija za krio-očuvanje aktivna izvan SAD-a.

Da li ste bili nekad sa Melanijom? Ona je ubeđena da VAS ZNA od negde! (FOTO)

Do kraja septembra KrioRus je očuvao 51 čoveka i 20 ljubimaca. Trošak očuvanja celog tela je 36.000 dolara, ali cena pada na 12.000 dolara ako zamrznu samo glavu. Trošak raste s transportom, tako da je dobro da umrete na području Moskve ako ikako možete.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.