Vozači, imamo još jedan test za vas: Ko ovde treba prvi da prođe? (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen

OPET TE RASKRSNICE

Vozači, imamo još jedan test za vas: Ko ovde treba prvi da prođe? (VIDEO)

Šta mislite, da li bi biciklista ovako prošao i u realnosti?
Objavljeno:

Svi znate za pravilo desne strane. Ono je izmišljeno da bi regulisalo prioritet odnosa između dva vozila u saobraćaju i važi kada im se putevi ukrštaju, ako su do tada bili na istom nivou prioriteta, a susreću se sa strane.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Da li ste čuli za pravilo susretanja? Ono upravlja prioritet odnosa između dva vozila i takođe se primenjuje prilikom ukrštanja, na istom nivou prioriteta, ali ukoliko dolaze iz suprotnih pravaca. U tom slučaju, vozači se najpre koriste pravilom desne strane, ali potom prilagođavaju svoje kretanje novom susretu.

Evo i kako to izgleda:

Vozač plavog BMW i žutog Citroena primenjuju prvo pravilo. Žuto vozilo propušta plavo. Međutim, u tom trenutku nailazi i biciklista, pa se automatski aktivira i drugo pravilo - pravilo susretanja. Iako je skretanje već bilo u toku, vozač plavog vozila je dužan da propusti bicikl da prođe pre nego što on završi svoj potez.

Ajde vozači, da vas vidimo sad: Ko ima pravo prvenstva? Samo 10 posto ljudi zna odgovor! (VIDEO)

Niste to očekivali? Da je automobil, možda biste se i setili slične situacije. Ipak, sa biciklom? Ma, nema šanse da bi ga u Srbiji iko od vozača automobila primetio! Zar ne? Pa, oni se mrze vekovima! Nemojte tako... I biciklisti imaju dušu.

(AS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.