OD SUTRA KREĆE RETROGRADNI MERKUR: Mnogi ga se PLAŠE, a ni ne znaju ŠTA TO USTVARI ZNAČI!
Astrologija, Foto: Profimedia

retrogradni merkur

OD SUTRA KREĆE RETROGRADNI MERKUR: Mnogi ga se PLAŠE, a ni ne znaju ŠTA TO USTVARI ZNAČI!

Ovo kretanje Merkura donosi konfuziju, frustracije i odlaganje planova. Ali ipak, retrogradni Merkur nam donosi i korisne lekcije. Evo o čemu se radi.

Objavljeno: 19:43h

Tri puta godišnje, na nebu se dešava čuveni retrogradni Merkur. Na poslednje svoje putovanje unazad ove godine, Merkur kreće u ponedeljak, 27. septembra.

Ovo kretanje Merkura donosi konfuziju, frustracije i odlaganje planova. Ali ipak, retrogradni Merkur nam donosi i korisne lekcije. Evo o čemu se radi.

Retrogradni Merkur u Vagi

Astrološko objašnjenje retrogradnog hoda počinje činjenicom da se planete u našem solarnom sistemu kreću oko sunca, različitom brzinom u različitim razdaljinama. Dok se i sami okrećemo oko Sunca, možemo da posmatramo kretanje drugih planeta i da pratimo njihovu putanju.

Ponekad, iz naše perspektive, može da nam deluje da su planete promenile pravac i da se kreću unazad. To nazivamo „retrogradnim hodom“. Ovo je, naravno iluzija, izazvana pozicijom Zemlje u odnosu na druge planete. Svako nebesko telo se uvek kreće istim pravcem.

Tokom ove godine, planeta Merkur (koja upravlja mentalnim segmentom čovekove ličnosti, intelektom, logikom, percepcijom, učenjem, govorom, pokretima…) kretala se retrogradno dva puta (u januaru i maju). A sada, 27. septembra, kreće u svoj poslednji retrogradni hod ove godine.

Merkur vlada komunikacijom u svim formama (pisanjem, čitanjem, govorom, slušanjem), kao i aktivnostima vezanim za komunikaciju. Isto tako, ova planeta vlada putovanjima i prevoznim sredstvima.

Kada je Merkur retrogradan, pokušajte da ostanete strpljivi, puni razumevanja i fleksibilni. Dajte sebi vremena, izbegavajte putovanja i potpisivanje bilo čega u šta niste sigurni. Proveravajte mejlove, poruke, dokumentaciju nekoliko puta…

Tokom ovog perioda savet je da duplo proverite i svaki svoj projekat, te da osmislite i back up planove i spremite se na probleme u komunikaciji.

Ipak, Merkur nam ne donosi samo konfuziju i haos. Ovo je odličan period da dobro proučimo sve dosadašnje korake. Napravite korak unazad, zastanite i dobro razmislite o svemu što se dosad dešavalo i koji su vaši dalji koraci.

Bonus video:

10:32

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!

(Espreso/Lepota&Zdravlje)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.