NEUTEŠNI OTAC PRONAŠAO SKRIVENU PORUKU NAKON SMRTI ĆERKE (13): Potpuno ga je dotukla, TUGA DO NEBA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

BILA JE NEIZLEČIVO BOLESNA

NEUTEŠNI OTAC PRONAŠAO SKRIVENU PORUKU NAKON SMRTI ĆERKE (13): Potpuno ga je dotukla, TUGA DO NEBA!

Otac Din bio je taj koji je prvi smogao snage da se suoči sa prostorijom u kojoj je njegova mezimica rasla i čuvala svoje stvari

Objavljeno:

Punih pet godina trebalo je Britancu Dinu Orčardu da se suoči sa gubitkom trinaestogodišnje ćerke Atene koja je preminula 2014. godine od raka kancera.

Tada je prvi put podelio sa prijateljima na jednoj društvenoj mreži priču o tome kako ga je jedna njena skrivena poruka potpuno dotukla posle smrti devojčice. Sada, dve godine kasnije, za tu priču saznali su svi.

Atena Orčard iz Lestera otkrila je da je neizlečivo bolesna kada joj se pojavio tumor na mozgu. Potom se proširio na ruku i rame. Posle smrti devojčice, njeno šestoro braće i sestara, uključujući i roditelje nisu bili u stanju da mesecima zbog nemerljivog bola uđu u njenu sobu.

Otac Din bio je taj koji je prvi smogao snage da se suoči sa prostorijom u kojoj je njegova mezimica rasla i čuvala svoje stvari.

– Atena je bila duhovno orijentisana, verovala je još kao mala da ljudska duša posle smrti ne umire. Dok sam sređivao njenu sobu, iza ogledala sam pronašao jedno manje pismo, pre ću reći poruku koju je napisala nekom. Sebi, nama, ne znam na koga se odnosilo, ali me je rasturilo za ceo život. U njemu sam osetio svu bol kroz koju je prolazila dok je umirala – rekao je Din Orčard, prenosi People magazin.

Nakon što je pročitao poruku, Din je odlučio da ne menja ništa u njenoj sobi. Ostavio je ogledalo da bude na svom mestu, osećajući da je Atenin duh “tu negde oko njih”.

U poruci trinaestogodišnje Atene pisalo je:

– Dosezanje sreće zavisi od nas samih. Možda nije do srećnog kraja, koliko do priče. Smisao života je život sa smislom. Razlika između običnog i neobičnog je nešto posebno. Sreća je smer, a ne destinacija. Hvala vam što postojite. Budite srećni, slobodni, verujte, budite zauvek mladi. Znate moje ime i moju priču. Čućete šta sam bila i šta sam doživela. Ljubav je kao staklena čaša – izgleda tako ljupko, a tako lako može da se polomi. Ljubav je retka, život ume da bude čudan, ništa ne postoji zauvek i ljudi se menjaju. Zato je svaki dan tako poseban, pa izvucite koliko možete iz njega. Život je loš samo ako mu dopustite da bude loš. Ako vas neko voli, ne dozvolite mu da ode, koliko god da je teška situacija. Setite se da je život prepun uspona i padova. Ljubav nije brojka da koliko puta dnevno nekom izjavite ljubav, toliko ga volite. Ljubav je do toga koliko možete u sebi da osetite da je stvarna. Ona je poput vetra, možete da je osetite, a da je ne vidite. Čekam da upoznam nekog u koga ću se zaljubiti i pokloniti mu srce. Ljubav nije s kim ćete provesti život, već bez koga ne možete. Ponekad boli. Borim se i ja. Osećam bol. Snovi su moja realnost. Navikla sam na to. Nema potrebe za suzama, biću uvek tu kraj vas – napisala je Atena.

Otac Din i majka Kerolajn Orčard priznali su da ih je doslovno razneo deo u kojem Atena priznaje da se nikada pre nije zaljubila.

– Večno ću plakati za svojom ćerkom – priznao je Din na kraju ispovesti.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.