KAKAV CAR: Čovek proslavio 112. rođendan, njegova priča je NADREALNA!
Lorens Bruks, Foto: Printscreen/youtube

SVAKA ČAST

KAKAV CAR: Čovek proslavio 112. rođendan, njegova priča je NADREALNA!

Bruks je rođen 1909. u Norvudu u Luizijani

Objavljeno: 17:23h

Najstariji živi veteran Drugog svetskog rata u Sjedinjenim Državama Lorens Bruks proslavio je svoj 112. rođendan u svom domu u Nju Orleansu, a tim povodom zabavu mu je priredio Nacionalni muzej Drugog svetskog rata.

Muzej je upriličio rođendansku zabavu, uprkos tome što su sve druge zabave u poslednje dve godine otkazane zbog pandemije koronavirusa. Deo zabave bili su i parada terencima i nastup muzičkog trija.

Bruks je rođen 1909. u Norvudu u Luizijani, a u Nju Orleansu živi od 1929. godine. Regrutovan je 1940. i služio je u 91. inžinjerijskom bataljonu, sve dok nije poslat u Novu Gvineju i na Filipine, gde je gradio infrastrukturu, mostove, puteve i aerodromske piste.

Jednom prilikom je ispričao šta se dešavalo kada se nalazio u avionu C-47, kojim je dostavljana bodljikava žica, u trenutku kada mu je otkazao motor. Žicu su bacili iz aviona kako bi ga učinili lakšim. Pilotu i kopilotu, koji su jedini imali padobrane, rekao je da će se uhvatiti za jednog od njih ako budu morali da iskoče iz letelice.

Kako je ispričao, ipak su uspeli da se spasu, i nakon toga su se smejali onome što im se dogodilo, prenosi agencija Associated Press.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.