AMERIKANAC POSTAO NACIONALNI HEROJ! Čekao 7 SATI u redu da glasa na predsedničkim izborima, pa završio u zatvoru
Izbori/ilustarcija, Foto: Profimedia

neverovatno

AMERIKANAC POSTAO NACIONALNI HEROJ! Čekao 7 SATI u redu da glasa na predsedničkim izborima, pa završio u zatvoru

U Teksasu je nezakonito da bilo ko ko je osuđen za krivično delo glasa dok ne odsluži kaznu, uključujući uslovnu i uslovnu slobodu, Rodzersova je isticala u junu dok je on na teksaškim predizborima glasao u martu

Objavljeno:

Hervis Rodžers iz Teksasa postao je nacionalni heroj nakon što je sedam sati čekao u redu da glasa na prošlogodišnjim predsedničkim izborima, a sada je uhapšen i optužen za nezakonito glasanje.

Rodžers, Afroamerikanac, postao je simbol odlučnosti da se čuje nečiji glas.

"Želeo sam da dam svoj glas, da iznesem svoje mišljenje. Nisam želeo da dozvolim da me bilo šta zaustavi, pa sam sačekao", izjavio je američkim medijima nakon svog dugog čekanja da glasa na izborima 2020. godine.

Ali u sredu je, prema pisanju "Hjuston Pablik Media", uhapšen i optužen po dva osnova u vezi s nezakonitim glasanjem, prenosi Gardijan.

Državni tužilac u Teksasu Ken Pekton navodno će podići optužnice u kojima se navodi da je Rodžers glasao dok je bio na uslovnoj slobodi zbog presude iz 1995. godine kojom je kažnjen za provalu i nameru da počini krađu.

U Teksasu je nezakonito da bilo ko ko je osuđen za krivično delo glasa dok ne odsluži kaznu, uključujući uslovnu i uslovnu slobodu, Rodzersova je isticala u junu dok je on na teksaškim predizborima glasao u martu.

Rodžers ne može da obezbedi kauciju od 100.000 dolara i nalazi se u zatvoru, potvrdio je advokat Američke unije za građanske slobode, koje pomaže u njegovom zastupanju pred sudom Pravni stručnjaci navode da Rodžersova dva krivična dela znače da bi moglo da mu se izrekne stroža zatvorska kazna zbog optužbi za protivzakonito glasanje, potencijalno 25 godina zatvora po svakoj tački optužnice.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.