ŽENA KOJA JE TVRDILA DA JE RODILA 10 BEBA PRIMLJENA NA PSHIJATRIJU: Usledio obrt, trudnoće uošte nije bilo? (FOTO)
Gosiame Tamara Sitole, Foto: Printscreen/Youtube

NEVERICA

ŽENA KOJA JE TVRDILA DA JE RODILA 10 BEBA PRIMLJENA NA PSHIJATRIJU: Usledio obrt, trudnoće uošte nije bilo? (FOTO)

Advokat Refiloe Mokoena kaže da Sitole tvrdi da je drže protiv njene volje u bolnici

Objavljeno:

Južnoafrikanka Gosiame Tamara Sitole koja je tvrdila da je rodila 10 beba, primljena je na psihijatriju u Johanezburgu zbog spekulacija da takvog čudesnog porađaja uopšte nije ni bilo.

Podsetimo, celim svetom se pronela vest o rođenju desetorki, u kojoj se tvrdilo da su "Sitole i njen partner Teboga Tsotets bili potpuno šokirani nakon što je ultrazvukom uočeno osam beba, a nakon porođaja je iznenađenje bilo još veće jer su zapravo dobili deset".

"Dobili smo sedam dečaka i tri devojčice, srećan sam, emotivan, ne mogu mnogo da pričam", izjavio je tada ponosni otac. Međutim, sada postoji sumnja da žena uopšte nije ni bila trudna, navodi Njujork post.

"Lekarski pregled je pokazao da nije bilo trudnoće. Takođe se vidi da nema ožiljaka koji bi potvrdili da je bilo carskog reza", rekao je izvor za lokalni medij Aj vitnes njuz.

Advokat Refiloe Mokoena kaže da Sitole tvrdi da je drže protiv njene volje u bolnici.

"Nije želela da ide u bolnicu na psihijatrijski pregled jer smatra da je zdravog uma. Naložila mi je potom da je pratim do tamo. Rekli su mi da je sada u njihovoj nadležnosti i nije dozvoljeno advokatima i timu psihologa, koje je ona tražila, da ulaze unutra", poručio je advokat.

U međuvremenu, čak je i navodni otac dece Teboga Tsotetsi posumnjao u priču.

"Više puta je pokušao da je poseti i vidi decu, ali nije otkrila gde se nalazi i u kom stanju su deca. Porodica je zaključila da dece nema, ukoliko se drugačije ne dokaže, i želimo da se izvinimo zbog neprijatnosti", navela je porodica nesuđenog oca.

Lokalne vlasti takođe su saopštile da nema zapisa da je u nekoj bolnici izvršen takav porođaj.

Sa druge strane, Gosiamina porodica i dalje tvrdi da se ona porodila, čime je oborila rekord Halime Cise iz Malija koja je u maju rodila devet beba.

Ipak, Halima Cise sa svojim devetorkama ostaje rekorderka, a neverovatan slučaj iz Južne Afrike odlazi u rubriku "bizarno".

Bonus video:

21:44

ESPRESO INTERVJU: Jelena Kostov

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.