KRVARILA JE IZMEĐU CIKLUSA A DOKTORI SU JOJ GOVORILI DA TO NIJE NIŠTA: Ubrzo je saznala tešku dijagnozu
Lien Šilds iz Norfolka, Foto: Printscreen/Facebook

strašno!

KRVARILA JE IZMEĐU CIKLUSA A DOKTORI SU JOJ GOVORILI DA TO NIJE NIŠTA: Ubrzo je saznala tešku dijagnozu

Ona sada upozorava druge žene da ni na koji način ne zanemaruju svoje zdravlje i da ne odlažu PAPA test kao ni redovni ginekološki pregled

Objavljeno: 08:42h

Lien Šilds iz Norfolka podelila je svoju šokantnu priču o bolesti - koju nikako nije mogla da otkrije. Devojčica je osetila bol i pritisak u stomaku i mislila je da je problem u gasu. Stvari su postale ozbiljnije i zabrinula se kada je počelo da krvari i između menstruacija, ali nakon samo nekoliko testova, lekari su rekli da je to posledica promene kontracepcijskih pilula.

Sedam meseci Leanne je krvarila, a onda je odlučila da uradi detaljne testove jer je prestala da veruje u pomenutu dijagnozu. U oktobru 2020. godine saznala je teške vesti - ima rak grlića materice veličine sedam centimetara.

Posle nekoliko meseci lečenja i hemoterapije, Lien je saznala još jednu tešku vest - ušla je u ranu menopauzu i nikada neće moći da rodi decu. Čitava situacija toliko ju je iscrpila da je, kaže, čak razmišljala i o samoubistvu. Ne može sebi da oprosti što nije odmah otišla na testove, odnosno PAPA test da bi otkrila da nešto nije u redu.

Ona sada upozorava druge žene da ni na koji način ne zanemaruju svoje zdravlje i da ne odlažu PAPA test kao ni redovni ginekološki pregled.

- Uvek sam mislio da mi nije potrebna, da me bolest ne može pogoditi jer sam mlada, a onda kada saznate ovako nešto, gorko žalite što niste otišli. Šta mi se dogodilo u poslednjih nekoliko meseci ne bih poželela svom najgorem neprijatelju .

- Ako želite da imate decu, obavezno napravite testove da mi se ne dogodi isto što i meni. Imam 29 godina i prolazim kroz menopauzu, rekla je za The Sun.

-Minimalna starost nakon koje žene dobijaju poziv od NHS da polažu PAPA test je 25 godina i od tada bi ga trebale ponavljati svake tri godine. Lien je nažalost ignorisala dva poziva. Nisam to uradila jer mi je bilo neugodno što neko drugi gleda moje intimne delove. Mislila sam da neću dobiti rak, pa mi nije potreban ni test.Mnogi ljudi misle da bi tako teška bolest prouzrokovala razne simptome, ali u njenom slučaju nije bilo ničeg osim neobičnog osećaja u stomaku, poput nadimanja od gasova.

- I dalje sam radila i osećala se relativno normalno. Mislila sam da je sve to zbog kontracepcijskih pilula. Kad se krvarenje pojačalo, otišao sam kod lekara i saznao pravu dijagnozu. Lien se trenutno oporavlja, a u aprilu će se podvrgnuti CT-u i magnetnoj rezonanci, što će otkriti da li je njeno lečenje uspelo.

Bonus video:

00:05

ŽENA NENADA ALEKSIĆA ŠA UHVAĆENA SA BIVŠOM ZADRUGARKOM! Ivana nasmejana, javno joj se obratila: Hvala ti za DANAS!

(Espreso/večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.