KRVAVE SUZE DEVOJKE ŠOKIRALE LEKARE: ''POMOZITE!'' Niko nije mogao da pretpostavi o čemu je reč!
Niko nije mogao da pretpostavi o čemu je reč, Foto: Printscreen twitter

KADA OČI KRVARE

KRVAVE SUZE DEVOJKE ŠOKIRALE LEKARE: ''POMOZITE!'' Niko nije mogao da pretpostavi o čemu je reč!

Kako je objasnila, odim krvi koja je tekla iz očnih duplji, nije imala nikakvih bolova ili neprijatnosti

Objavljeno:

Slučaj koji je šokirao medicinski svet desio se u Indiji. Devojka (25) se javila u bolnicu sa neobičnim simptomom. Kako su doktori opisali, devojka se pojavila u Urgentnom zapomažući: "Pomozite, plačem krv".

Kako je objasnila, odim krvi koja je tekla iz očnih duplji, nije imala nikakvih bolova ili neprijatnosti. Iznenađujuće, ovo nije prvi put da su joj potekle "krvave suze". Ista stvar joj se dogodila i mesec dana ranije.

Obavila je brojna oftalmološka i radiološka ispitivanja, a svi nalazi su bili apsolutno normalni. Nije imala nikakva unutrašnja krvarenja, porodičnu anamnezu krvarenja iz očiju, niti bilo kakve druge probleme sa očima.

Ključ za uspostavljanje dijagnoze bila je činjenica da joj se isto dogodilo mesec dana ranije. Posle brojnih analiza, lekari su shvatili da su se oba puta "krvave suze" dogodile tokom menstrualnog ciklusa. Na kraju su joj dijagnostikovali tzv. "zamensku menstruaciju".

Neobično stanje je opisano kao “ciklično krvarenje koje se javlja tokom menstruacije iz ekstragenitalnih organa", a najčešće je u pitanju nos.

"Međutim, krvarenje se može dogoditi i iz usana, očiju, pluća i želuca", stoji u objašnjenju ovog neobičnog slučaja koji je opisan u časopisu "British Medical Journal".

Autori studije su objasnili da hormonske promene za vreme ciklusa utiču na arterijsku propustljivost na tim organima, usled čega dolazi do krvarenja.

Devojka je lečena oralnim kontraceptivima koji sadrže kombinaciju estrogena i progesterona. Tri meseca su lekari pratili njeno stanje, "krvave suze" se više nisu javljale.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.