OTKRILA KAKO JE KUPILA STAN OD UŠTEDE! Šokirala je ljude METODOM TRI RAČUNA
Foto: Profimedia

UŠTEDELA I KUPILA STAN

OTKRILA KAKO JE KUPILA STAN OD UŠTEDE! Šokirala je ljude METODOM TRI RAČUNA

Uštedom kupila stan

Objavljeno:

Šeri Hovi sve je oduševila svojim načinom štednje, a ovako mogu štedeti svi koji imaju dovoljno velika primanja da pokriju sve životne troškove

Novozelanđanka Šeri Hovi postala je pravi hit na internetu nakon što je podelila jednostavan trik kojim je u tri godine uštedela novac za novi stan, a svoj 'recept' otkrila je u jednoj grupi na Facebooku, gde je mnoge oduševila svojim načinom štednje.

Štednja
foto: Printscreen Facebook

Ona je još 2015. godine kupila novi stan u Auklandu nakon što je za njega štedela samo tri godine. – Moja majka naučila me ovako da organizujem trošenje novca i nakon tri godine mogla sam da kupim stan – napisala je Šeri Hovi. I, u čemu je tajna? Šeri tvrdi kako je potrebno novac koji zarađujete podeliti na tri različita računa. Prvi je račun za uobičajene troškove poput režija, stanarine, prevoza, nedeljnog džeparca i sl. Na drugi račun trebate prebaciti novac koji planirate da trošite za odlazak frizeru, kupovinu odeće i obuće, poklone, odlazak kod lekara, dok na treći račun trebate odvojiti novac koji želite uštedeti. Ona kaže kako je jako bitno držati se ovih podela i ne trošiti više od planiranog. – Nemojte biti u iskušenju s drugog računa trošiti novac za namirnice ili obrnuto, važno je da se pridržavate onoga što ste si sami odredili – savetuje Šeri koja objašnjava kako se na ovaj način ne treba nužno štedeti za stan, već za ono što određena osoba želi, poput putovanja, novog automobila... Dakle, važno je 'samo' da imate dovoljno velika primanja da možete odvojiti novac na tri različita računa.

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.