PRETUKAO LJUBAVNIKA NA SMRT! Razlog je krajnje bizaran, osuđen sin milionera na doživotnu!
Foto: Printscreen TWITTER/ HITS MANCHESTER NEWS

STRAVIČNI SLUČAJ

PRETUKAO LJUBAVNIKA NA SMRT! Razlog je krajnje bizaran, osuđen sin milionera na doživotnu!

Mejson je ubio tinejdžera kako se ne bi saznalo za njihovu vezu

Objavljeno: 26.01.2021. 21:08h

Metju Mejson iz Natsforda, u Češiru (Engleska), osuđen je na doživotnu robiju za ubistvo petnaestogodišnjaka Aleksa Rode, s kojim je nekoliko meseci bio u seksualnoj vezi. On može biti uslovno oslobođen najranije posle 28 godina.

Kako izveštava "Mančester ivning njuz", Mejson je ubio tinejdžera kako se ne bi saznalo za njihovu vezu, a tokom tri nedelje pre ubistva iz istog razloga platio je Aleksu više od 2.000 funti.

Dvanaestog decembra 2019. Mejson, koji je tada imao 18 godina, došao je po Aleksa i odvezao ga u šumu kod zabačenog sela Ešli, gde ga je nasmrt pretukao velikim metalnim ključem.

Nakon što je ubio ljubavnika, Mejson je ostao jedan sat pored tela, a zatim otišao u vikendicu jednog drugara da se opere.

Mejson, sin farmera milionera, priznao je zločin, ali poriče da je reč o ubistvu s predumišljajem. Prema njegovim rečima, izgubio je kontrolu zato što ga je tinejdžer ucenjivao.

"Ovo je bilo ubistvo s predumišljajem, pažljivo planirano i prema mojoj proceni, nemilosrdno izvedeno bez saosećanja za žrtvu i obzira prema porodici i prijateljima ", rekao je sudija Stiven Everet, izričući kaznu.

Adam Roda, Aleksov otac, rekao je novinarima da je zahvalan poroti što je prozrela Mejsona:

"Mejson je od početka priznao da je ubio Aleksa, ali nas ipak nije poštedeo traume svojim nastojanjem da ublaži kaznu. Nije ni pomislio na bol kojem je izložio našu porodicu, pa čak i svoju porodicu... Čak je pokušao da svali krivicu na Aleksa i baci ljagu na njegovo ime, ali porota je to, hvala bogu, videla", rekao je Adam Roda.

Šokirane Mejsonove komšije su u početku izjavljivale da ne mogu da veruju da je tinejdžer koji je s roditeljima i bakom živeo na farmi u Olertonu (Češir), optužen za ubistvo, a jedan porodični prijatelj izjavio je da je Mejson redovno išao u crkvu.

"Bio sam šokiran kad sam saznao da je Metju optužen. Njegova porodica je divna, baš kao i on. Voli da ide na pecanje s ocem... On je čestit mladić i ne mogu da verujem da je umešan u ovo", rekao je on.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media