OVA PORODICA KONOBARIMA OSTAVLJA BAKŠIŠ OD 50.000 DINARA: Iza njihovog gesta krije se TUŽNA PRIČA (VIDEO)
Za ovaj neverovatan gest velikodušnosti zaslužan je Aron Kolins, Foto: Youtube printscreen/Seth Collins

NEVEROVATNO

OVA PORODICA KONOBARIMA OSTAVLJA BAKŠIŠ OD 50.000 DINARA: Iza njihovog gesta krije se TUŽNA PRIČA (VIDEO)

U Sjedinjenim Američkim Državama postoji porodica koja već osam godina ostavlja toliki bakšiš konobarima koje nasumično bira

Objavljeno:

Neko od vas možda se trenutno bavi poslom konobara. Zamislite da vam uđe na vrata neka osoba koja vam po završetku obroka ostavi 50.000 dinara bakšiša! Svakako biste je pogledali u čudu.

U Sjedinjenim Američkim Državama postoji porodica koja već osam godina ostavlja toliki bakšiš konobarima koje nasumično bira.

Za ovaj neverovatan gest velikodušnosti zaslužan je Aron Kolins (30), mladić koji je po prirodi bio jako osećajan tip, a naročito se uvek brinuo za one koji rade u uslužnim delatnostima, pošto je i sam radio u piceriji.

Nažalost, u 30. godini života Aron je iznenada preminuo.

Na njegovom kompjuteru porodica je pronašla testament u kojem joj je dao uputstva šta da učini sa njegovim ličnim stvarima, kao što su motocikl i umetnička dela, kao i sledeće: “Treće, ostavite fantastičan bakšiš (a ne mislim na 25 posto. Mislim – 500 dolara na …picu)”.

S obzirom na to da iza sebe nije ostavio toliki novac za napojnicu, njegov brat, Set, napravio je stranicu aaroncollins.org, u nadi da će mu ona pomoći da kroz donacije prikupi 500 dolara kako bi ispunio bratovu poslednju želju.

Ono što Set nije predvideo je to da će se donacije prosto slivati, te da će on krenuti u obilazak restorana širom zemlje (SAD) i nastaviti da deli napojnice od 500 dolara nasumično odabranim konobarima i konobaricama.

Od kako je stranica postavljena (august 2012.) pa sve do trenutka objave ovog članka prikupljeno je ukupno 65.000 dolara, a kroz nasumične napojnice podeljeno je već 23.500 dolara. Restorani su izabrani nasumice a konobari dobiju napojnicu bez obzira na kvalitet usluge.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.