IMAM PRISTUP PEDOFILIMA, A NEMAM ŠTA DA IZGUBIM: Ovaj čovek prebio dvojicu napadača dece NA SMRT, pa napisao PISMO
Džonatan Votson, Foto: California Department of Corrections and Rehabilitation

NE KAJE SE

IMAM PRISTUP PEDOFILIMA, A NEMAM ŠTA DA IZGUBIM: Ovaj čovek prebio dvojicu napadača dece NA SMRT, pa napisao PISMO

Džonatan Votson (41) priznao je ubistvo u pismu koje je poslao Bay Area News Grupi u Severnoj Kaliforniji

Objavljeno:

Kalifornijski zatvorenik priznao je u pismu upućenom medijima da je nasmrt pretukao dva pedofila štapom.

Sve se odvilo nekoliko sati nakon što je zatvorski savetnik ignorisao upozorenje da bi mogao postati nasilan, piše Daily Mail.

Džonatan Votson (41) priznao je ubistvo u pismu koje je poslao Bay Area News Grupi u Severnoj Kaliforniji. Napisao je kako je udarcima u glavu ubio dvojicu muškaraca 16. januara u Centru za lečenje zavisnosti u sklopu zatvora u Korkoranu.

Zatvorenik Dejvid Bob (48) umro je istoga dana. Druga žrtva bio je Grejem De Luis-Konti (62) koji je umro tri dana kasnije u bolnici. Obe žrtve služile su doživotnu zatvorsku kaznu zbog seksualnog napada na decu mlađu od 14 godina.

Zvaničnica kalifornijskog zatvorskog sistema, Dana Simas izjavila je kako ne može komentarisati istragu u toku.

Par dana pre napada ubice, njegova sigurnosna klasifikacija je promenjena. Prebačen je iz samice u odeljenje nižeg stepena sigurnosti. Tu promenu nazvao je nepažljivom greškom i bunio se protiv nje.

Votson govori kako je šest dana nakon što je stigao u zatvor, došao i zlostavljač . Bio je uveren da je čovek počeo izazivati druge zatvorenike prisiljavajući ih da gledaju dečji program na TV-u. Te noći nije mogao spavati jer nije odmah uradio ono što mu je instinkt rekao da treba.

- Kad je došao prvi zlostavljač, odmah je prebacio na dečji program, a neko je prokomentarisao da ne može da veruje da će taj čovek sad stvarno gledati dečju emisiju pred ostalima. Ja sam rekao da ću to srediti. Uzeo sam štap i napao ga - rekao je Votson.

Nakon toga je odlučio potražiti stražara kako bi mu prijavio šta je uradio, no na putu do savetnikove kancelarije susreo je, kako je rekao,'poznatog krijumčara dece' i pomislio kako bi svima mogao napraviti uslugu pa prebiti i ovoga.

Džonatan Votson opet je završio u samici. Istraga traje, a optužnica nije još podignuta.

- S obzirom da služim doživotnu kaznu, u jedinstvenoj sam poziciji da imam pristup određenim ljudima, a nemam šta izgubiti. Verujte mi, ovi ljudi su bili noćna mora svakog roditelja - kazao je Votson.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24SATA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.