OTIŠLA U KREVET ZDRAVA, UJUTRU JE BILA MRTVA: Svetlo je bilo uključeno, roditelji na krevetu videli BOLAN TRAG
Umrla je zbog požara, Foto: Facebook / Asthma Australia

strašne posledice požara

OTIŠLA U KREVET ZDRAVA, UJUTRU JE BILA MRTVA: Svetlo je bilo uključeno, roditelji na krevetu videli BOLAN TRAG

Dve nedelje pred Kortninu smrt 28. novembra, požari su prošli kroz Glen Ines, prouzrokujući smrt dve osobe

Objavljeno:

Jedne noći prošlog novembra, Kortni Partridge-Meklenan rekla je laku noć svojoj porodici u Australiji i otišla da spava u njenoj sobi.

U neko doba narednih sati, 19-godišnja žena je pretrpela napad astme. Kada su roditelji sledećeg jutra hteli da je probude, shavtili su da je Kortni umrla.

Njena porodica veruje da je njenu smrt u Glen Inesu, Novi Južni Vels, izazvao dim sa obližnjih požara. Kao i mnoga naseljena područja širom Australije na istoku, grad je poslednjih meseci prekriven dimom.

- Pronađena je sa uključenim svetlom, kao da nešto traži - rekla je njena sestra Čerilej za BBC program Outside Source.

-Njen Ventolin [inhalator] bio je na krevetu sa njom.

Kortni je kao dete dijagnostifikovana astma. Ona obično nije bila opasna, ali imala je napade tokom sezone polena ili kada bi bilo veće zagađenje, kaže sestra.

- Nije imala simptome pre nego što je otišla u krevet - rekla je Čerilej.

- Bila je zdrava i to je za nas bio najveći šok. Bilo je tako niotkuda.

Čerilej je rekla da je u preliminarnim izveštajima obdukcije uzrok smrti navedenen kao "nepotvrđeni". Ali dodala je da su joj roditelji rekli da je Kortni imala "hiper-proširenje pluća" - jedan od pokazatelja napada astme.

- U početku kada su je pronašli, komentari su bili: "to definitivno izgleda kao napad astme. Izgledalo je da se stvarno brzo dogodilo" - rekla je sestra.

Prema zdravstvenim zvaničnicima, astmatičari su posebno ranjivi u australijskoj krizi koja je u toku. Disajni putevi se sužavaju čoveka kada ga aktiviraju iritanti u vazduhu.

U poslednjim mesecima gradovi uključujući Sidnej, Melburn, Kanberu i Adelajd ​​su zabeležili neka najlošija očitavanja kvaliteta vazduha u svetu. U ruralnim zajednicama bližim požarnim zonama problem je bio još veći.

Dve nedelje pred Kortninu smrt 28. novembra, požari su prošli kroz Glen Ines, prouzrokujući smrt dve osobe. Ali požari su u regionu goreli od septembra, a dim je i dalje u gradu. Njena porodica veruje da je to bio okidač za njen napad astme.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.