KOMPANIJA ZABRANILA ZAPOŠLJAVANJE SVIMA KOJI PUŠE: Ako zamirišete na cigarete, dobijate otkaz!
Foto: Espreso

nema za pušače

KOMPANIJA ZABRANILA ZAPOŠLJAVANJE SVIMA KOJI PUŠE: Ako zamirišete na cigarete, dobijate otkaz!


Zvaničnici te kompanije su rekli da neće biti otpušteni vozači angažovani pre nego što ta politika stupi na snagu

Objavljeno:

Američka kompanija "Ju-hol internešnel" (U-Haul International - Vi vozite) objavila je da obustavlja zapošljavanje "nikotinskih korisnika": i pušača cigareta, i korisnika e-cigareta, i korisnika proizvoda za "vaping".

Ta kompanija za iznajmljivanje kamiona sa ili bez vozača i za iznajmljivanje teretnih prikolica raznih veličina, utvrdila je "kadrovsku politiku bez nikotina" koja će stupiti na snagu 1. februara u 21 saveznoj državi SAD gde posluje, objavila je danas lokalna štampa. Zvaničnici te kompanije su rekli da neće biti otpušteni vozači angažovani pre nego što ta politika stupi na snagu.

"Ju-hol internešnel" zapošljava 34.000 ljudi širom SAD i Kanade. U svakoj od 21 države u kojoj ograničenje stupa na snagu, legalno je ne zaposliti ljude zavisne od nikotina, rekli su zvaničnici kompanije.

Poslodavci u 17 od tih država takođe imaju zakonsku dozvolu da osoblje testiraju na nikotin, rekli su zvaničnici. Kompanija očekuje da će politika zapošljavanja bez nikotina "pomoći stvaranje zdravije korporativne kulture". Nova politika biće "fokusirana na zdravlje zaposlenih, a istovremeno će smanjiti i troškove zdravstvene zaštite", saopštila je ta kompanija. "Ju-hol internešnel" kaže da od svojih zaposlenih, korisnika duvana, ne zahteva ;da plaćaju dodatnu premiju zdravstvenog osiguranja.

Saopštila je i da "ulaže u očuvanje zdravlja i blagostanja" osoblja, uključujući početak izgradnje fitnes-centra i "sprovođenje fitnes i velnes programa za zaposlene". Neke bolnice i druge zdravstvene ustanove u SAD odavno imaju "politiku zapošljavanja bez nikotina". Avio-kompanija "Alaska erlajns" to radi još od 1985. godine, radi smanjivanja rashoda za zdravstvenu zaštitu i zdravstvenih posledica pušenja.

Pored toga, ta kompanija zabranjuje pušenje u okolini svojih prostorija na aerodromima, čak i napolju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.