13 stvari koje morate da znate, a niste ih učili u školi (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Činjenice za sveznalice

13 stvari koje morate da znate, a niste ih učili u školi (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Profesori u školi imaju malo vremena da ispredaju mnogo gradiva, pa neke lekcije često propuste. Ovih 13 stvari su neke od tih koje ste, najverovatnije, propustili!
Objavljeno:

Verovano možete da nabrojite mnogo je nekih stvari koje su vam bile izuzetno dosadne kada ste išli u školu. U to vreme vam je sve delovalo, nekako, isto. Ipak, izgleda da možda i nije baš sve sasvim tako! 10 činjenica koje će vam zagolicati moždane vijuge (GIF) (FOTO) (VIDEO) Profesori, uglavnom, imaju malo vrmena da ispredaju mnogo gradiva, pa postoje neke lekcije koje ispuste. Predstvaljmo vam 13 zanimljivih stvari koje se, najverovatnije, propustili da naučite u školi!

1. Vladar Egipta je, u 19. veku, razmatrao mogućnost rušenja piramida u Gizi, kako bi se na tom prostoru napravia brana. Od toga se odustalo kada je jedan francuski inženjer procenio da bi to bilo basnoslovno skupo.
2. Munja udara o zemlju 100 puta u sekundi. Oko 2.000 ljudi pogine od udara munje svake godine.
3. Pivopije su mnogo privlačnije komarcima. Naučnici još nisu pronašli razlog zašto, ali su otkrili ispijanje više od četiri decilitra piva utiče na porast broja ujeda komaraca.
4. Miris metala koji seoseća kada držite kovani novac u ruci potiče od vas. Hemijska reakcija kože u dodiru sa novčićima proizvodi miris za koji mislimo da potiče od metala. 5. Ovako izgledaju vaše ruke kada ih operete. Obratite pažnju koliko prljavštine ostaje na njima posle 3 sekunde pranja.
Imgur / ANewBadlyPhotoshoppedPhotoofMichaelCeraEveryday
6. Samo 6 odsto soli se kristi kao začin. Mnogo više se koristi u hemijskoj industriji, a čak i za čišćenje ulica od leda se potroši više.
7. Jedna optička iluzija može da utiča na to kako ćete gledati naredna tri meseca. Zove se "Mekolou efekat" i odnosi se na slike preko kojih se nalaze horizontalne pruge što dovodi do toga da se mogu videti boje koje ne postoje na slici.

8. Dan Martina Lutera Kinga
zna šta su užasi rata i propatio je kao što ni jedna druga nacija nije
9. kornjača može da diše na zadnjicu
Wikipedia / Jmalik
10. svetlost prelama kroz vodu usporava i menja pravac prilikom prolaska iz vazduha u vodu
Imgur / ANewBadlyPhotoshoppedPhotoofMichaelCeraEveryday
11. zaustave rad nekih svojih organa dok plivaju i rone
12. prvobitno je napravljen za džepni sat 13.
možda da dovede do toga da vam se neka hrana učini slađa, slanije ili kiselija

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.