SKANDALČINA: Sveštenik tvrdi da su muškarci gej, jer njihove majke vole odpozadi
Grčki sveštenik, Foto: Printscreen/facebook

izneo svoje mišljenje

SKANDALČINA: Sveštenik tvrdi da su muškarci gej, jer njihove majke vole odpozadi

Tvrdnja koju je sveštenik izneo u osnovnoj školi navodno ima osnove u teološkim mišljenjima unutar istočne pravoslavne Crkve

Objavljeno:

Grčki pravoslavni sveštenik na Kipru zaradio je mnoštvo podsmeha od strane korisnika društvenih mreža širom sveta. Nakon što je izneo svoju tvrdnju da su muškarci gej, jer su njihove majke imale analni seks tokom trudnoće - i uživale u tome.

Tvrdnja koju je sveštenik Crkve sa Kipra, Neophytos Masouras, izneo u osnovnoj školi u gradu Nikoziji u oblasti Akaki, ​​navodno ima osnove u teološkim mišljenjima unutar istočne pravoslavne Crkve.

- To se događa tokom roditeljskog odnosa ili trudnoće.Taj nenormalni seksualni čin između roditelja. Da bi bio jasniji, mislim na analni seks. Kada žena uživa u tome, ona prenose isto uživanje i želju i na svoje dete, objasnio je sveštenik.

Nedavno proglašeni svetitelj, koji je umro 1991. godine, znao je da upozorava homoseksualce da ostanu samci i provedu život sami, moleći se da njihova seksualnost jednostavno nestane. Komentari sveštenika Masoura dostavljeni su tokom niza "Dijaloga duhovnih sastanaka" ovog meseca, saopštila je kiparska grupa za LGBTI prava ACCEPT.

Sastanci su otvoreni forum na kome članovi publike svih uzrasta mogu ispitivati sveštenika o bilo kojoj temi.

Nepotrebno je napomenuti da ideja da su trudnice kojima je analni seks prijatan, nasledni faktor u nastanku gej potomstva, nema nikakvu naučnu osnovu.

Međutim, komentari sveštenika odražavaju pristranski stav sa kojim je kiparska LGBTI zajednica primorena da se svakodnevno suočava.

Video-snimci sveštenikovog razgovora, koji je snimljen u junu, postali su viralni nakon što ih je prihvatio LGBTI Kipar zajedno sa natpisom: „Kako se stvaraju lezbejke?“. Grčki i kiparski komentatori apsolutno su se obradovali rugajući se svštenikovim tvrdnjama.

Jedan komentar na Fejsbuku, rekao je: „Dakle, moj oče, ako žena na vreme ima oralan seksi, dete će postati zubar? Samo pitanje, moj oče!!!!! IMAJ MILOSTI!!!!!!!!"

Međutim, drugi komentator je branio sveštenika, rekavši: „Sveštenik to govori zato što je to istražio i kaže [ovo] s božanskim prosvetljenjem, za razliku od vas koji sudite bez da imate i najmanju ideju.“

Još jedan građanin je pogodio u metu svojim komentarom: "Problem nije u ovom svešteniku, tragičan problem je što ima hiljade ljudi koji mu veruju."

Šta vi mislite?

Bonus video:

(Espreso.co.rs/The mind unleashed)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.