KADA SU BALKANCI VIDELI KAKO SE ZOVE, POPADALI SU OD SMEHA: Novinar CNBC postao HIT na internetu! (VIDEO)
Na društvenim mrežama u BiH ovih dana je viralna fotografija indonezijskog novinara, Foto: CNBC Indonesia/Youtube/printscreen

BAŠ NEOBIČNO

KADA SU BALKANCI VIDELI KAKO SE ZOVE, POPADALI SU OD SMEHA: Novinar CNBC postao HIT na internetu! (VIDEO)

Indonezija kao reporter i izveštava o ekonomiji, a njegovo neobično ime je primetila sarajevska novinarka Arduana Pribinja

Objavljeno:

Na društvenim mrežama u BiH ovih dana je viralna fotografija indonezijskog novinara iz oblasti ekonomije. Novinar televizije CNBC je privukao pažnju korisnika društvenih mreža sa Balkana iz prostog razloga što se zove Tito Bosna (Bosnia).

Sudeći prema profilu na Linkedinu, ovaj novinar živi i radi u Džakarti, za CNBC Indonezija kao reporter i izveštava o ekonomiji, a njegovo neobično ime je primetila sarajevska novinarka Arduana Pribinja. Nije međutim poznato niti navedeno kako je dobio ime, ali čini se da su mu roditelji voleli maršala i Jugoslaviju.

Indonežani uglavnom nemaju imena i prezimena kao ljudi sa zapada, odnosno nemaju prezime vezano za porodicu. Oni uglavnom imaju samo ime, koje se pak može sastojati iz više reči.

Nekadašnja SFRJ i Indonezija su bile članice Pokreta nesvrstanih, a njihovi predsednici Josip Broz Tito i prvi predsednik Indonezije Sukarno su imali dobre odnose.

Inače Indonezija je među prvma priznala Bosnu i Hercegovinu posle raspada Jugoslavije. Možda je ovo uticale na roditelje ovog novinara da mu daju ovako neobično ime.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/banjaluka.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.