NA BUVLJAKU SU KUPILI ČINIJU ZA 300 DINARA: Kada su je prevrnuli, ŽIVOT IM SE POTPUNO PROMENIO!
Stručnjaci su procenili da se radi o 1000 godina starom predmetu kineske dinastije Song i da postoji samo još jedan takav primerak na celom svetu!, Foto: Printscreen

kakva priča!

NA BUVLJAKU SU KUPILI ČINIJU ZA 300 DINARA: Kada su je prevrnuli, ŽIVOT IM SE POTPUNO PROMENIO!

Stručnjaci su procenili da se radi o 1000 godina starom predmetu kineske dinastije Song i da postoji samo još jedan takav primerak na celom svetu

Objavljeno:

Jedna porodica iz Njujorka ni slutila nije da će potpuno slučajno postati bogati. Naime, oni su zahvaljujući jednoj rasprodaji na buvljaku na kojoj su 2007. godine kupili činiju, koju su nakon skoro deceniju odneli na procenu, saznali da vredi hiljade dolara, prenose mediji.

Neko od članova porodice je, očigledno, imao dobro oko za dragocenosti kada se odlučio da kupi malu belu činiju za svega tri dolara (323 dinara), piše Little Things. Tada ni slutili nisu da jedan tako jeftin predmet može da vredi toliko.

Posuda je godinama skupljala prašinu iznad kamina dok se neko nije dosetio da je odnese na procenu.

Kad u aukcijskoj kući Sotheby’s, imali su šta i da čuju! Stručnjaci su procenili da se radi o 1000 godina starom predmetu kineske dinastije Song i da postoji samo još jedan takav primerak na celom svetu.

Takođe, procenili su da činijica vredi između 200.000 i 300.000 dolara (32,1 miliona dinara), ali ju je 2013. godine kolekcionar kupio za 2.225,000 dolara (blizu 240 hiljada dinara).

BONUS VIDEO:

GOLČINA BENA ZA VELIKU PREDNOST CRVENO-BELIH: Pogledajte kako je fudbaler Zvezde pocepa mrežu Surduličana iz slobodnjaka! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.