SKINHED JE POTRČAO KA STARIJEM GOSPODINU S TORBOM! Šta ste prvo pomislili kad ste videli ovu scenu? (VIDEO)
Reklama objašnjava važnost objektivnog izveštavanja, Foto: Twitter printscreen

kako funkcionišu mediji

SKINHED JE POTRČAO KA STARIJEM GOSPODINU S TORBOM! Šta ste prvo pomislili kad ste videli ovu scenu? (VIDEO)

Mnogi bi pomislili da želi da ga opljačka, ali ako opet pogledamo širi snimak scene, videćemo da je istina potpuno drugačija

Objavljeno:

Objektivnost je jedno od glavnih načela novinarstva, međutim gotovo da ne postoji medij koji se u potpunosti toga pridržava.

Različiti uticaji sa raznih strana oblikuju medijski sadržaj - pored političkih, tu su i oni markentiški, ali i brojni drugi.

Jedan dobar primer je stanje u Venecueli - jasno se vidi kako na zapadnjačkim medijima (CNN, BBC) mogu videti izveštaji koji pokazuju koliko je loše stanje u toj zemlji, pa je smena Madura neophodna. Međutim, za to vreme na medijima kao što je RT možemo videti koliko i opozicija zapravo nema podršku u toj zemlji, jer je Rusija i dalje veliki prijatelj venecuelanskog predsednika.

Takvo stanje medija na odličan način prikazala je jedna stara reklama za "Gardijan" - a prikazuje scenu sa ulice koja se može tumačiti na više načina.

Vidimo mladića kako trči prema starijem gospodinu sa torbom. Mnogi bi pomislili da želi da ga opljačka, ali ako opet pogledamo širi snimak scene, videćemo da je istina potpuno drugačija.

Pogledajte:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.