Ko presoli, zabibere mu: Kazne restoranima za previše slana jela (FOTO)

lake ruke dobile po prstima

Ko presoli, zabibere mu: Kazne restoranima za previše slana jela (FOTO)

Sud u Njujorku presudio da restorani mogu da budu kažnjeni ako ne upozore goste da neka jela sa menija sadrže previše soli
Objavljeno:

Restorani u Njujorku moraju da stavljaju sličicu slanika na menije kod jela koja imaju preko 2.300 miligrama soli, što je otprilike jedna kašičica, ili će u suprotnom plaćati kaznu. Navedena količina soli je preporučena kao dnevna doza. Ovaj obrok iz Meka preživeo je 6 godina, a ovako izgleda danas! (FOTO)

Nedavnom presudom Vrhovnog suda države Njujork omogućeno je gradskim vlastima Njujorka da počnu da sprovode taj propis. Nacionalna asocijacija restorana je u decembru uložila žalbu kako bi propis bio povučen. Restorani mogu da dobiju kaznu do 600 dolara ako od marta ne budu obeležavali hranu sa viškom soli.
Njujorku preti više tužbi zbog mera koje je prvi uveo u okviru zalaganja za zdravu ishranu. Sudovi su ranije odbacili ograničenje o količini šećera u pićima, ali su podržali zahtev da se u lancima restorane navode količine kalorija na menijima. (Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.