RANGIRALI STUDENTKINJE PO VOLJNOSTI DA PRISTANU NA ODNOSE: Tabloid u centru skandala posle sramnog teksta!
U Japanu su žene i dalje diskriminisane, Foto: Youtube printscreen

OBJEKTIFIKACIJA ŽENA

RANGIRALI STUDENTKINJE PO VOLJNOSTI DA PRISTANU NA ODNOSE: Tabloid u centru skandala posle sramnog teksta!

Morali su da se izvine celoj naciji

Objavljeno:

Japanski tabloid izdao je izvinjenje u utorak zbogtoga što su objavili tekst u kojem su ženske univerzitete rangirali prema voljnosti njihovih studentkinja da pristanu na seksualne odnose na žurkama.

- Želimo da se izvinimo zbog senzacionalističkog teksta u kojem smo čitaocima objasnili kako mogu da postanu intimni sa ženama, i zbog toga što smo objavili rang listu sa imenima pravih univerziteta, što je rezultovalo izdanjem zbog kojeg je mnogim čitaocima bilo neprijatno - napisali su.

Članak u tabloidu "Spa!" odnosio se na praksu u Japanu zvanu "gjaranomi" - a to su zabave sa alkoholom na koje muškarci plaćaju ženama da dolaze.

Odmah je reagovala Kazuna Jamamoto, koja je pokrenula peticiju da se tabloid izvini, i da je to izdanje povuče iz prodaje.

- Želim da se izborim za to da se članci koji seksualizuju, objektifikuju i ne poštuju žene zaustave. 2018 je bila godina borbe za ženska prava. Hajde da podignemo svoj glas jer mi je muka da živim u društvu gde su žene objekti - napisala je ona.

Sakupila je 38,000 potpisa do srede.

Japan je poznat kao patrijahalna zemlja u kojoj dominiraju muškarci, i gde postoji velika razlika u platama muškaraca i žena za iste poslove.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.