ZMIJI JE PUŠKOM RAZNEO GLAVU: Bacio je na zadnji deo kamioneta, a sat vremena kasnije PONOVO GA JE NAPALA (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

HRABROST NA DELU

ZMIJI JE PUŠKOM RAZNEO GLAVU: Bacio je na zadnji deo kamioneta, a sat vremena kasnije PONOVO GA JE NAPALA (VIDEO)

Reptili više reaguju na spinalne reflekse nego one iz mozga

Objavljeno:

Bili Forbus iz Alabame u svom je vrtu zatekao čegrtušu, upucao je iz sačmarice, otkinuo joj glavu i bacio u zadnji deo svog kamioneta kako bi je kasnije pokazao ocu.

Kad je sat vremena kasnije krenuo da je makne iz kamioneta, bezglavo telo zmije pokušalo je da ga napadne.

Snimak na kome vidimo kako se zmija, kojoj je preostao samo komadić glave, baca po tovarnom prostoru kamioneta, snimila je Bilijeva žena Keri.

- Moj muž je kopao u vrtu kad je naleteo na zmiju. Pozvao me da mu donesem sačmaricu i tako joj je razneo glavu, a zatim ju je grabuljama ubacio u kamionet i odvezao se ka bratu. Zmija se za to vreme nije micala. Kad smo stigli do bratovljeve kuće, počela je ponovo da napada - ispričala je Keri za "Unilad".

Stručnjak za zmije Tajler Haris objasnio je da se zmija ponašala odbrambeno, i posavetovao da je u takvim prilikama pusti na miru.

- Reptili više reaguju na spinalne reflekse nego one iz mozga, u njihovoj leđnoj moždini postoje stvari koje kontrolišu pokrete i u nekoj meri mogu funkcionisati odvojeno od mozga. Napad se verovatno dogodio kao refleks kad je osetila da joj se neko približava - objasnio je on.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.