Maltretirao je svoje žene: Ajnštajn nije bio genije samo za fiziku! (FOTO) (VIDEO)

inteligencija nije merilo čoveka

Maltretirao je svoje žene: Ajnštajn nije bio genije samo za fiziku! (FOTO) (VIDEO)

Fizika zbunjuje, ali jedno je jasno: slavni Nobelovac je bio sebičnjak, ženomrzac i ženskaroš
Objavljeno: 21:33h
Prema Volteru Ajzaksonu
biografija Njegov život i univerzum, objavljena 2007.
Nobelovca ostanemo u dodiru sa detinjim osećajem za čuda." Ovo definitivno nije Teslina matematička spirala, ali jeste genijalno otkriće (FOTO) Čovek koji je u mladosti samog sebe nazivao "plemenitim Švabom"
judi shvataju univerzum i iskazao takvu strast prema fizici da su njegovo lice i šašava frizura inspiracionim plakatima koji vise po zidovima školskih učionica. Popularna zabluda o Ajnštajnu je da je pao iz matematike u srednjoj škol Nemačkoj možda nije najbolji uzor za mlade studente prirodnih nauka, osim ako ne želite da kao odrasli postanu agresivni ženomrsci i ženskaroši.
jnštajnovo najslavnije dostignuće u oblasti fizike je teorija relativnosti, za koju mu je uprkos njenoj elegantnoj jednostavnosti — energija trebalo osam godina da je smisli. jegovo najslavnije dostignuće u oblasti ružnog postupanja prema svojim suprugama, prvi put otkriveno u seriji Ajnštajnovih pisama prodatih na aukciji 1996. godine
koju je upoznao dok je sticao zvanje profesora. On predviđa, između ostalih zahteva, da se Marićeva "stara" da Ajnštajnova odeća uvek bude čista; da mu redovno dostavlja tri obroka dnevno u njegovu sobu rečima ili delom."
Što se tiče toga šta Marićeva može da očekuje zauzvrat, u dokumentu postoji deo posvećen tome kako "mora da se odrekne svih ličnih odnosa sa Ajnštajnom ukoliko iz društvenih razloga nisu krajnje neophodni." "intimnosti". Ponekad je bio brižan, naročito u početku svojih veza ili kad bi uložio poseban trud o je osobina koju njegovi poštovaoci — poput britanskog filozofa Bertrana Rasela, koji je dvadesetih napisao knjigu o uvodu u teoriju relativiteta — opisuju kao kvalitet I zaista, kad je Ajnštajn dobio Nobelovu nagradu za fiziku 1921. godine, on je osvojeni novac ustupio Marićevoj, od koje je tada već bio razveden, kako bi se starala o njihova dva sina.
za koga se smatra da je nasledio deo Ajnštajnovog genija, samo za umetnost — poslat u švajcarsku psihijatrijsku kliniku, Ajnštajn ga, užasnut Eduardovom šizofrenijom, nikad tamo nije posetio. Eduard je na kraju umro " pod zlosrećnim okolnostima ". koja je na kraju doživela nervni slom — bar je delimično uzrokovala Ajnštajnova ljubavna afera sa njegovom rođakom Elzom Ajnštajn Lovental. Njih dvoje su se na kraju venčali. Elzu počeo da tretira kao još jedan neželjeni teret i običnu sekretaricu.
Ajnštajnovu biografiju, jer nam pomaže da shvatimo kako nečija zadivljujuća životna sposobnost za detinja čuda može biti ukaljana njegovim jezivim karakternim crtama. svojim pismima i zapisima, Ajnštajn se često odricao svog ega i emocija, što je, tvrde Hajfild i Karter, prikrivalo činjenicu da je morao da pribegne ozbiljnom potiskivanju: "Meni se čini", pisao je C.P. Snou, "da čovek mora da poseduje svetski cenjeni naučnik je za sebe rekao da je "trijumfalno nadživeo period nacizma i dve supruge."
vice

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.