OSVAJALE SU MODNE PISTE, a onda su okrenule leđa svetu i otišle u ČASNE SESTRE! (VIDEO)
Foto: wikipedia / print screen youtube

velika promena

OSVAJALE SU MODNE PISTE, a onda su okrenule leđa svetu i otišle u ČASNE SESTRE! (VIDEO)

Pred njima su bile blistave karijere u usponu, glumile su pored velikana poput Elvisa Prislija, Montgomeri Klifta, Džordža Hamiltona i Roberta Vagnera,

Objavljeno:

Duhovni poziv, psihički nemir...? Mnogo je pitanja koje ljudi postavljaju sebi i drugima kad čuju da je neko odlučio da ode u samostan. Ali još se više pitanja postavlja kada se neko od poznatih ličnosti zamonaši.

Ova žena ima REDAK DAR koji plaši sve oko nje! Može da NAMIRIŠE OPASNU BOLEST!

Jedna od njih je Dolores Hart. Danas 79 godišnja časna sestra, bila je nekada prava lepotica. Zvali su ju drugom Grejs Keli. Rođena je kao Dolores Hiks 1938. godine, ali je promenila ime kad je počela da dobija filmske uloge, a to je bilo jako rano. Već s 18 godina dobila je ulogu u filmu s Elvisom Prislijem "Loving You".

Baš u tom filmu Elvis Prisli se prvi put poljubio na filmu s nekom devojkom, a bila je to upravo Dolores. Odigrala je još 9 većih uloga u idućih pet godina, u kojima su joj partneri bili Stiven Bojd, Montgomeri Klift, Džordž Hamilton i Robert Vagner.

foto: wikipedia / CBS Television

Bila je i verena i umalo se udala i bila na pragu zavidne karijere, kad je s 24 godine odlučila da sve napusti i najavila da odlazi u časne sestre. Kako je kasnije objasnila, prekretnica je bila uloga u filmu "Franjo Asiški" u kom je dobila ulog svete Klare asiške. Tokom snimanja filma u Italiji, srela je i papu Ivana XIII. Inače poznat po svojoj dobroti, jednostavnosti i duhovitosti, papa je s njom razmenio nekoliko rečenica:

- Predstavila sam mu se i rekla: Ja sam Dolores Hart, glumica koja igra Klaru Asišku, na šta mi je on uzvratio: Ne, ti jesi sveta Klara asiška! - Kako je rekla, shvatila je tu rečenicu kao sudbonosni znak. Njena porodica, prijatelji i brojni fanovi ostali su u šoku i neverici

foto: wikipedia / Hugo van Gelderen

- Moja najbolja prijateljica, koja je nekad bila sveštenica, tad mi je rekla: Ti si poludela! To je potpuno nerazumno od tebe!

Drugi prijatelj slao mi je još godinama nakon što sam se zaredila ogorčena pisma, nastojeći da me odgovori od "odustajanja od života", kako je nazvao moju odluku.Samo sam mu odgovorila: Da si čuo ono što sam ja čula, i ti bi mi se pridružio! - Dolores Hart je sve ispričala u dokumentarnom filmu koji je ušao u konkurenciju za Oskara.

I španska manekenka Olala Oliveros bila je na početku jako uspešne karijere. Glumila je u filmovima, snimala editorijale za štapane i televizijske reklame po celom svetu. A onda je jednog dana ova danas 40-godišnja časna sestra, posetila portugalsko svetište Fatimu.

Mesto Marijanskog ukazanja kom je svedočilo troje dece 1917. godine, toliko je na nju delovalo da je doživjela preobraženje.

foto: Print Screen Youtube

- Istog trena videla sam sebe odevenu kao redovnicu, iako sam do tog trenutka to smatrala sasvim apsurdnim. I ta slika je bila toliko jaka da je se nisam više mogla osloboditi. Naposletku je zaključila da je Isus poziva da odustane od glamuroznog života i postane redovnica. - Gospodin nikad ne greši. Pitao me hoću li ga slediti i nisam taj poziv mogla odbiti - rekla je.

Danas je časa sestra poluotvorenog reda sv. Mihovila.

Kolumbijski foto-model Amada Rosa Pérez, bila je jedna od najuspešnijih modela u Kolumbiji pre nego što je nestala iz javnosti pre deset godina, kad joj je bilo 30. Nakon šest godina potpune izolacije, 2013. godine prvi se put pojavila u dokumentarnom filmu u kom je objasnila svoju odsutnost.

Kako je rekla, doživela je versko obraćenje i radila je s marijanskom verskom zajednicom, iako nije postala redovnica. Na vrhuncu svoje karijere, dijagnostifikovana joj je bolest zbog koje je izgubila sluh. Dijagnoza je dovela u pitanje njen stil života: "Osećala sam se razočarano, nezadovoljno, površno, uronjena u kratkotrajne užitke, a zapravo sam tražila odgovore koje mi taj svet nije znao dati" objasnila je Pérez.

foto: Print Screen Youtube

Sada redovno odlazi na mise, ispoveda se, moli se i vreme provodi uglavnom u kapelici Božje milosti: "Sada živim u miru, svet me ne privlači, uživam svaki trenutak koji mi je Gospodin podario, objasnila je ova mlada žena koja je ujedno i objasnila šta zapravo znači biti model".

"To znači biti merilo, neko čija su uverenja dostojna da se imitiraju, a ja sam se umorila da sam model uzvišenosti. Umorna sam od sveta laži, nastupa, lažnosti, licemerja i prevare, društva punog anti-vrednosti, punog nasilja, preljuba, droge, alkohola, borbe s ovisnostima.

To je svet koji uzdiže bogatstvo, užitak, seksualni nemoral i prevaru. Sada želim biti model koji podiže pravo na dostojanstvo žena, a ne njihovo korišćenje u komercijalne svrhe". rekla je ona.

Bonus video:

Stavili smo žvaku u čašu Koka-Kole u 5 popodne: Evo šta nas je dočekalo ujutru u 9 sati!

Šta je jače, neuništiva žvaka ili svemoćna koka kola? Stavili smo ovo prvo u ovo drugo i izneverovali smo kad smo ujutru videli šta se desilo!

(Espreso.co.rs / Izvor: express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.