IMALA JE 500 KILOGRAMA I BILA JE PRIKOVANA ZA KREVET: Preminula najdeblja žena na svetu! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube / Save Eman Cause

25 godina nije ustala iz kreveta

IMALA JE 500 KILOGRAMA I BILA JE PRIKOVANA ZA KREVET: Preminula najdeblja žena na svetu! (VIDEO)

Lekari su otkrili da Eman pati od retkog genetskog poremećaja zbog kojeg je konstantno gladna

Objavljeno:

Nekadašnja najdeblja žena na svetu, Egipćanka Eman Abdul Ati iz Abu Dabija, umrla je u bolnici samo nekoliko nedelja nakon njenog 37. rođendana, usled komplikacija srčanih problema i otkazivanja rada bubrega.

Ona je u bolnicu stigla u aprilu prikovana za krevet, bez mogućnosti da sedi, priča, imala je epileptične napade zbog čega joj je bila paralizovana desna strana tela. Lekari su joj rekli da mora još da smrša kako bi mogli da joj urade CT mozga, budući da trenutno ne može da stane pod skener.

Za kratko vreme ona je uspela da smanji telesnu težinu da bi bila operisana, ali su se problemi samo gomilali. Lekari su otkrili da Eman pati od retkog genetskog poremećaja zbog kojeg je konstantno gladna.

Iako je delovalo da joj se opšte stanje poboljšava, tokom jučerašnjeg dana stanje joj se naglo pogoršalo a smrt je nastupila danas oko prepodneva.

Eman je prošle godine dala izjavu medijima da čak 25 godina nije bila u stanju da izađe iz stana u kom je živela a većinu vremena ni da se pomeri iz kreveta. Stanje je krenulo da joj se pogoršava kada je sa 12 godina pretrpela ozbiljnu parazitsku infekciju i njenom povećanju telesne težine od tada nije bilo spasa.

Tokom godina dobila je probe zadržavanja telesnih tečnosti u organizmu, zbog čega je bila u potpunosti zavisna od drugih do te mere da ni u školu nikada nije mogla da ide.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.