POGLEDAJTE SAMO OVOG ANĐELA: Džemi su sa 3 godine amputirali nogu, ali ona mašta da postane ČIRLIDERSICA! Njena priča je NEVEROVATNA (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/Tamara Kelly‎

ne odustaje od svojih snova

POGLEDAJTE SAMO OVOG ANĐELA: Džemi su sa 3 godine amputirali nogu, ali ona mašta da postane ČIRLIDERSICA! Njena priča je NEVEROVATNA (FOTO)

Ona ima sve razloge da odustane. Ali ona je izabrala sreću umesto toga. Mnogo je zanimljivije na ovaj način

Objavljeno:

Sa 3 godine, Džema Keli je već prošla puno toga za devojčicu njenih godina.

Na dan kada je rođena doktori su obavestili njene roditelje da iako je beba u redu, postoji problem sa njenim nogama i rukama. Kada je Tamara videla svoju kćerku, ostala je u šoku. “Imala je samo po tri prsta na rukama i nije imala zglob na kraju desne noge.” rekla je majka.

To stanje ju je sprečilo da normalno hoda i igra se. “Želela sam da moja kćerka ima normalan život, ona je divna mala osoba i neću dopustiti da se njen život promeni zbog njene bolesti,” kaže Tamara.

Predložili su im da joj produže nogu. Ali zaključili su da će živeti bolji život ako je amputiraju, zaobići će bezbroj operacija.

Dva meseca kasnije, imala je prvu protezu i roditelji su se trudili da joj omoguće zabavan život i da se razvija kao i sva ostala deca. Podupirali su je da se bavi sportom.

Voli to. Čak želi i da bude navijačica. Bavi se svim aktivnostima kao i druga deca. Kada bi prekrili njenu protezu, nikada ne bi znali da između nje i druge dece ima neka razlika. Njena majka kaže da su neizmerno ponosni na svoju kćerku i kažu da je neverovatna devojčica.

Ona nikada ne sedi mirno. Čak i bez proteze ona skakuće kroz kuću. Voli nove izazove, nikada se ne žali i ne dopušta da je njena noga vuče prema nazad. Ova devojčica je puna energije. Pogledajte njen osmeh. Njena borba je inspirativna.

Ona i njeni roditelji znaju za njene granice, ali uvek pokušavaju da pomeraju te granice. Što se tiče njene želje da bude navijačica, nema sumnje da će u svom snu i uspeti.

Život može biti puno bogatiji ako imamo pravi stav. Ako imate snove, potrudite se da ih ostvarite. Postoje mnogi razlozi da budemo neraspoloženi, ali imamo samo jedan život.

Ona ima sve razloge da odustane. Ali ona je izabrala sreću umesto toga. Mnogo je zanimljivije na ovaj način.

(Espreso.co.rs/Intervju.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.