Učiteljica objasnila deci zbog čega je BITNO prati ruke: Način na koji je to uradila će vas ZGROZITI! (FOTO)
Foto: Pixabay/Ilustracija

FUJ!

Učiteljica objasnila deci zbog čega je BITNO prati ruke: Način na koji je to uradila će vas ZGROZITI! (FOTO)

Rezultat je podelila na svom Fejsbuku, a on je podeljen više od 70.000 puta

Objavljeno:

Američka učiteljica držala je čas deci o mikroorganizmima načinima njihovog širenja, a ova lekcija sigurno će im se urezati u pamćenje kao i hiljadama onih koji su videli njen status na Fejsbuku.

Kako bi naučila decu zbog čega je važno prati ruke, učiteljica Dona Gil Alen iz Severne Karoline napravila je s njima jedan eksperiment.

- Koristila sam tri parčeta hleba. Pokazala sam ih deci i da svi vide stavila s rukavicom na ruci jedno parče hleba u kesicu na kojoj je pisalo "kontrolisano". Potom sam oprala ruke i stavila drugo parče hleba u kesicu na kojoj je pisalo "čisto". Treće parče hleba diralo je svako dete u razredu i stavila sam je u kesicu na kojoj sam napisala "prljavo". Zatvorili smo kesice i ostavili ih, kako bi posmatrali razvoj mikroorganizama. Pogledajte kako se hleb menja s vremenom. Ovo je najodvratniji i najkul eksperiment koji sam do sad radila - zaključila je Dona.

Eksperiment su radili u vreme dok ih je podučavala štetnosti mikroorganizama i načinima njihova širenja. Njegov rezultat podelila je na svom Fejsbuku, koji je podeljen više od 70.000 puta.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.