TRAMP JE ZA NJU MALA MACA: Nova misica Amerike je NAUČNICA i prvom izjavom je šokirala pola zemlje (VIDEO)
Foto: Reuter

neočekivano!

TRAMP JE ZA NJU MALA MACA: Nova misica Amerike je NAUČNICA i prvom izjavom je šokirala pola zemlje (VIDEO)

Nova misica je potpuno drukčija od drugih.
Objavljeno:

Nova Miss SAD, Kara McCullough, podelila je javnost izjavom da je zdravstveno osiguranje privilegija, a ne pravo svakog građanina.

Tokio je obožava: Ima više od 80 godina, a pravi najluđe žurke! (FOTO) (VIDEO)

Kara McCullough inače je naučnica u Državnoj nuklearnoj regulatornoj komisiji, a izjava koju je dala tokom subotnjeg takmičenja u Las Vegasu ne prestaje da intrigira korisnike društvenih mreža.

Ono što mnogi smatraju spornim je McCullooughin stav da nezaposleni građani nemaju pravo na zdravstvenu zaštitu, a pojasnila ga je sledećim:

- Kao zaposlena u državnoj firmi, imam zdravstvenu zaštitu. Da biste imali zdravstvenu zaštitu, morate imati posao, i zato se zalažem za podsticanje takvog sistema u kom bi se otvarala nova radna mesta i time omogućila zdravstvena zaštita za sve Amerikance širom sveta.

Kontroverzna izjava novopečene miss došla je u jeku vrlo podeljenih internet rasprava o Trampovom ukidanju 'Obamacare-a', zdravstvene reforme bivšeg američkog predsednika koja je podrazumevala da šire stanovništvo Amerike ima zdravstveno osiguranje, a konzervativcima zadavala glavobolje zbog troškova i administrativne složenosti.

Neki od komentatora na Twitteru nisu skrivali svoje razočaranje pobednicom.

- Kara McCullooughin je bila moj favorit... ali više ne, nakon tog odgovora. Svako ima pravo na zdravstvenu zaštitu - napisao je korisnik Twittera Charlsley Carey.

Njen stav komentarisala je i Kathy Lovett.

- Pa, pretpostavljam da siromašni ljudi ne zaslužuju zdravstvenu zaštitu jer je nova miss SAD-a rekla da je to privilegija – napisala je ljuta Twitterašica.

No, misica je pronašla i svoje istomišljenike, na primer, jednog korisnika koji kaže:

- Miss Amerike lepa je iznutra i spolja. Zdravstveno osiguranje nije pravo. Ono košta i neko za njega mora platiti. Svako bi trebao platiti svoje - zaključio je.

Pogledajte kako je izgledao Karin odgovor, kao i pitanja i odgovori preostalih finalistkinja američkog izbora za lepotu:

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.