Četiri decenije sila je jaka: May the 4th be with you uz najbolje burgere! (FOTO) (VIDEO) (GIF)
Foto: Profimedia

NA KOJOJ STE STRANI?

Četiri decenije sila je jaka: May the 4th be with you uz najbolje burgere! (FOTO) (VIDEO) (GIF)

Kako bismo proslavili današnji dan rešili smo da vas obradujemo pravim Star Wars burgerima koji izgledaju kao da su stigli iz daleke, daleke Galaksije
Objavljeno:

Danas se obeležava se četiri decenije od pojave prvog, tj. četvrtog dela Rata zvezda, „Nova nada“. Tim povodom, fanovi serijala u celom svetu i ove godine obeležavaju Dan rata zvezda, s već tradicionalnim pozdravom „May the 4th be with you“.

Konvencije fanova se održavaju širom sveta, pa i u beogradskom Domu omladine. Tradicionalno na ovaj dan oblače se kostimi iz poznatog serijala, a na društvenim mrežama se koristi pozdrav #MayTheFourthBeWithYou.

Džedaji vole svetlo, a Siti tamno točeno: 8 genijalnih piva za fanove Ratova zvezda! (FOTO)

Čak i danas, 40 godina nakon premijere, Rat zvezda je jedan od najuspešnijih filmova u istoriji: od prvog filma do danas, serijal je zaradio 2,5 milijardi dolara. No, to je ponajmanje važno. Kako kaže slavni filmski ritičar, Rodžer Ebert, „Kao i 'Rađanje nacije' i 'Građanin Kejn', Ratovi zvezda bili su tehnička vododelnica koja je uticala na mnoge kasnije filmove“.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da su frazu iskovali političari davne 1979. godine.

foto: Giphy

Koliko se zna, izraz “May the Fourth be with you” prvi put se pojavio u jednoj novinskoj reklami Konzervativne partije Velike Britanije 4. maja 1979. Naime, Margaret Tačer je pobedila na parlamentarnim izborima 1979. i postala prva britanska premijerka. Da bi obeležili njenu pobedu, Konzervativna partija je zakupila polovinu stranice u londonskom Ivning njuzu: „May the Fourth Be With You, Maggie. Congratulations,“, stajalo je u reklami, dodatno svedočeći o razmerama uticaja filma.

Kako bismo proslavili današnji dan rešili smo da vas obradujemo pravim Star Wars burgerima koji izgledaju kao da su stigli iz daleke, daleke Galaksije.

A post shared by Bar Luca (@barlucasydney) on

A post shared by Rhod (@photokoto_dv) on

Naravno, kako su nama svi ovi burgeri više nego daleko, možemo samo da uživamo u fotkama.

A post shared by Ronii (@vbuggy) on

A post shared by Greasy Spoon (@greasyspoondk) on

Ipak, častite sebe danas nekom super klopom, pustite svoju omiljenu epizodu ili nabacite kostime i pravac na ulice! I ne zaboravite May the Fourth be with you! :)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.