SVET 2053. GODINE IMAĆE SAMO 5 DRŽAVA! Neverovatno predviđanje ruskog pisca (FOTO)
Foto: Printscreen/bigthink.com

fantastika ili predviđanje?

SVET 2053. GODINE IMAĆE SAMO 5 DRŽAVA! Neverovatno predviđanje ruskog pisca (FOTO)

Ovo je viđenje svetske situacije očima Mikaila Jurjeva. Ono što se jasno vidi je njegovo jako nacionalno opredeljenje, kao i činjenica da se stvari koje je on pomenuo u romanu još uvek nisu dogodile
Objavljeno:

Godina je 2053. i planeta izgleda potpuno drugačije od one na kojoj smo živeli pre nekoliko decenija. Mnogo zemalja je nastalo, a opstalo je samo pet super - zemalja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo je teza iz knjige "Treće carstvo", ruskog pisca naučne fantastike Mikaila Jurjeva. Po njemu, Zemlja će sačinjavati ovih pet super - zemalja:

- Američka federacija - koja obuhvata Severnu i Južnu Ameriku

- Indijska Konfederacija - koju čine današnja Indija i Mjanmar

- Azijska republika - sastavljena od Mongolije, Japana, Papua Nove Gvineje Australije i Novog Zelanda, kojom će dominirati Kina

- Islamski kalifat - obuhvataće celu Afriku, Arabijsko poluostrvo, Siriju, Irak, Iran, Jermeniju, Turkmenistan, Uzbekistan, Pakistan i Indoneziju

- Rusko carstvo - koje će ujediniti Rusiju, Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Azerbejdžan, Gruziju, Liban, Izrael, Jordan, celu Evropu i Grenland!

foto: bigthink.com

U knjizi "Treće carstvo" (ako pretpostavimo da su carska Rusija i Sovjetski Savez) uništile su SAD i tri države na Baltiku 2015. godine u nuklearnom ratu kog su se svi plašili.

Mikail Jurjev je biznismen iz Rusije, bivši predsednik Saveta za ekonomiju i preduzetništvo pri vladi ove zemlje, kao i nekadašnji portparol Dume. On je ultra - nacionalista, koji želi da vidi jaku Rusiju koja se temelji na principima pravoslavnog hrišćanstva.

Ovo su neki od citata ovog pisca, koji oslikavaju stavove za koje se Jurjev zalaže:

- Rusija mora ponovo mora zadobiti status imperijalističke države -

- Rusija mora biti jedinstven dom za sve Ruse, u njoj i van nje -

foto: Printscreen/bigthink.com

- Svi koji tvrde da su različiti monetarni fondovi i zapadne valute jedino rešenje za građenje ruske ekonomije su naši neprijatelji! -

- Svi koji govore da država nema pravo da uvede osnove pravoslavlja u školski program su naši neprijatelji! -

Ovo je viđenje svetske situacije očima Mikaila Jurjeva. Ono što se jasno vidi je njegovo jako nacionalno opredeljenje, kao i činjenica da se stvari koje je on pomenuo u romanu još uvek nisu dogodile. Ipak, u pitanju je roman naučne fantastike!

BONUS VIDEO: RUSIJA I TURSKA SU BILE NA IVICI RATA: Svet je strahovao od novog oružanog sukoba

(Espreso.co.rs / bigthink.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.